hur är radongas bort från ett hus ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-26
Radon är en gas som utvecklas genom sönderfallet av uran . Så småningom radon kan finna sin väg in i ditt hem orsakar hälsoproblem . Enligt Naturvårdsverket , ca 1 av 15 hem i USA har " förhöjda radonhalter . " Avlägsnande av radon i ditt hem kan variera . I många fall kan ventilationssystem utvecklas för att ta bort radon från ditt hus

Energy Recovery Fläkt

En ERV bidrar till att öka ventilationen i ditt hem med hjälp av utomhusluften . En ERV använder i samband med din värme-eller kylsystem . En ERV fungerar genom att spola förorenad luft genom ett ventilationssystem. Fläktar inom ERV tryck sedan den förorenade luften genom maskinen . Ett kanalsystem byggt på ERV släpper då luften utanför och bort från hemmet .

Sub Slab tryckavlastning

En undergrupp platta tryckavlastning enhet drar radon borta från ditt hem. Enligt Radon bort , ett system som består av en fläkt och PVC rör installeras i din källarvåningen . PVC-röret bort luft från ditt hem och avgaser i luften utanför, medan fläkten bildar ett sug under din källare slabbing. Eftersom fläkten är igång i källaren, kommer eventuella radon i ditt hem kontinuerligt spolas utanför.

Rum Trycksättning

Fläktarna kan monteras antingen i källaren eller i rum som är starkt upptagna. Tanken på rummet trycksättning är att använda fläktar för att skapa tryck i ditt hem rum, som sedan kommer att hålla radonhalten i schack. Men rummet trycksättning är begränsat på grund av klimatet, hur ditt hem är konstruerat och yrkesmässiga liv (i. e. hur ofta du använder din luftkonditionering eller värme).

bostadsventilation

Öppna ett fönster eller en dörr i ditt hem är en snabb lösning för att hjälpa ta bort radon från ditt hem. Genom att låta frisk luft i ditt hem, kan du radon i ditt hem för att blanda med uteluft. Men med hem ventilation, avlägsnande av radon från ditt hem kortlivade. Radonhalter kommer inom kort att återvända när du stänger din fönster eller dörrar.

Tätning

Du kan välja att försegla ditt hem. Detta förfarande är en förebyggande åtgärd för att hålla radon från att komma in ditt hem. Tätning kan göras tillsammans med andra metoder radon bort att se till att ditt hem är fritt från radon. Öppningar och sprickor inom ditt hem fundament och väggar kan tätas för att minska mängden radon som kommer in ditt hem.

Previous:nothing Next:äldreomsorg och arbetsterapi

Relaterade artiklar


 • vad är omega XL ?
 • Vilka är riskerna med hushållens schampo & tvål ?
 • diet för ett barn på sex månader
 • tecken och symtom på en svampinfektion på ett barn
 • hur man kan se friska hjärnan utvecklingen av ditt barn under graviditeten
 • kompletterande graviditet försäkring
 • definiera boskap tillväxthormoner
 • hur man beräknar QALY
 • hur man håller svettiga fötter varma i kallt väder
 • fördelar utanför spela
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com