hur hjärnan använder vatten

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-28
Nästan 60 procent av den mänskliga kroppen är vatten, och hjärnan består av 70 procent vatten. Hjärnan använder vatten i ett antal olika sätt, från att ge elektrolyter på nerver, att låta vatten-lastad hjärnceller för att överföra syre till hjärnan. Det är därför, konstaterar Dr Fereydoon Batmanghelidj i "Water Cure: en ny medicinsk upptäckt", "endast 2 procent nedgång i kroppen vatten kan utlösa fuzzy korttidsminne, problem med grundläggande matematik, och svårighet att fokusera på datorskärmen eller . på en tryckt sida "

Transmit Ämnen

Vatten ger en kanal genom vilken elektrolyter kan överföras till nervceller i hjärnan. Eftersom vatten är ett lösningsmedel, dess förmåga att lösa upp näringsämnen och mineraler tillåter vatten att överföra dessa kemikalier behövs i hjärnan, liksom.

Eftersom den mänskliga kroppens celler är separerade från varandra genom ett membran som man använder vatten för att förmedla näringsämnen, kemikalier, hormoner och avfall till och från kroppen. Eftersom alla celler använder vatten för att göra sina olika jobb, utan vatten, skulle din kropp inte längre kunna fungera och du skulle dö.

Förmedla Oxygen

Vatten kan hjärnceller att cirkulera färska, syrerikt blod lättare. Med syre till hands, är hjärnan hälsosam och alert. Utan vatten att transportera syre till hjärnan blir ditt sinne luddig och dina minnesproblem. Du kan även dö om du är utan vattnet i mer än två till tio dagar, beroende på din miljö.

Temperaturkänslighet

Vatten reglerar kroppstemperatur via din svettkörtlarna. För att svettas och ta med din temperatur tillbaka till 98,6 grader Fahrenheit på en varm sommardag, eller bara efter intensiv motion, måste du dricka vatten. Utan den kan du överhettas och slutar med värmeslag eller värmeslag.

Brain Dehydrering

Brist på vatten kan orsaka din hjärna att reagera genom att känna smärta, upplever ångest och depression, sömnlöshet och /eller trötthet. En annan symptom på uttorkning är känslan av hunger. Enligt Dr Batmanghelidj, många människor tror att de upplever hunger, när de i själva verket vad de upplever är törst. Hjärnceller behöver en viss mängd vatten i varje cell för cell att fungera korrekt. Utan rätt mängd vatten i cellen skrumpnar ihop upp.

Några symptom på uttorkning är smärta i lederna, insjunkna ögon uttag, muntorrhet, lite urin i kroppen och brist på tårar. Ett annat symptom är när det gäller din skalle kallas din fontanell, sänkor, som orsakar vad som ser ut som en mjuk fläck på huvudet.

För mycket vatten

Om det är för mycket vatten i din kropp, din cellens membran kan bristning. Enligt Dr Ben Kim, i en artikel med rubriken "Varför dricker för mycket vatten är farligt" intag av för mycket vatten i en snabb tid kan orsaka cellerna i kroppen att svälla med vatten. Skulle dina hjärnceller börjar svälla, kommer du att ha en ökning av intrakraniellt tryck som kommer att pressa din hjärna och kan orsaka koma, och i extrema fall, döden. Några symptom på för mycket vatten inkluderar försämrad andning och huvudvärk.

Previous:nothing Next:vad temp att använda en SPRIDARE

Relaterade artiklar


 • kliniska analys av urea
 • fysisk och kognitiv utveckling av småbarnsfostran
 • prednison ögondroppar effekt på blodtrycket
 • Hur berätta om humant tillväxthormon kosttillskott kan hjälpa dig
 • hur man ansöker om trapphissar om funktionshinder
 • hur man sköter om en sängliggande äldre person
 • hur man upptäcker förstorad prostata symtom
 • hur man har en framgångsrik pediatrisk utnämning
 • kroppen hår tillväxt hos kvinnor
 • hur man kan bli av candida
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com