känslomässiga effekter på misshandlade kvinnor

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-12
När våldsamma misshandel av kvinnor förekommer , den känslomässiga effekter på misshandlade kvinnor ofta är allvarliga och långvariga . Kvinnor som misshandlas ofta dra sig tillbaka från sina vänner och familj ur förlägenhet , och i sin tur berövar sig av ett stödsystem för att hjälpa dem återhämta sig från missbruk . Med rätt behandling är dock återhämtning från de känslomässiga , fysiska och psykologiska trauman möjligt

misshandlade kvinnan syndrom

misshandlade kvinnan syndrom är ett tillstånd som är resultatet av misshandel . Även misshandel kan både känslomässiga och fysiska karaktär , gäller misshandlade kvinnan Syndrome till de fysiska , känslomässiga och psykologiska effekter av fysisk misshandel .

stegen för Missbruk

Enligt Women 's landsbygdens Advocacy program , det finns fyra distinkta psykologiska skeden av misshandlade kvinnan syndrom , och de kan få bestående negativa känslomässiga effekter .

Den första etappen är förnekande , där offret förnekar att det finns problem inom sin relation , till den grad av självbedrägeri.

Den andra fasen , skuld , resultat i offrets kommer till slutsatsen att övergreppen hon lider är hennes fel och att hon måste ha gjort något för att " förtjänar det. "

De två sista etapperna , upplysning och ansvar , komma till stånd först när offret inser att missbruk är inte hennes fel , och slutligen avslutar relationen .

Depression

I fall av våld missbruk , är en av de vanligaste effekterna på misshandlade kvinnor depression . Känsla av värdelöshet , hopplöshet och tillbakadragande från kompisar och sociala situationer är vanligt både bland dem som lider depression och kvinnor som utsatts för misshandel , gör depression vanligt förekommande bland misshandlade kvinnor . Enligt aardvarc , så många som 60 procent av misshandlade kvinnor rapport utveckla depression.

PTSD

PTSD , eller Post-Traumatic Stress Disorder är vanligt bland människor som har sett eller upplevt traumatiska händelser , inklusive misshandlade kvinnor . Panikattacker , paranoia , irrationell rädsla och även försvagande sjukdomar är några av symptomen på PTSD .

Behandling

Psykoterapi är en gemensam behandling för att hjälpa misshandlade kvinnor komma över effekterna av våld i hemmet . I samband med behandling , är anti-depressiva och andra typer av läkemedel ordineras ofta .

Previous:nothing Next:Vilka tecken och symtom på flerbarnsfödsel graviditeten?

Relaterade artiklar


 • Medicare Part C vs Medicare Tillägg
 • trakeostomi syrgasmask administration riktlinjer
 • generisk kontra egenutvecklade läkemedel
 • hur man behandlar en perforerad trumhinna
 • sleepovers & sängvätning
 • Utvecklingen av en 16 - månader gammal baby
 • hur man kan övervinna cravings
 • hur man kan bli barn av huvudlöss för gott
 • leverfunktion i klimakteriet
 • Hur sluta röka utan att vara ett nervvrak
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com