kemisk förändring i matsmältningen

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-17
Nedbrytningsprocesser gör det möjligt för celler och vävnader i kroppen för att få nödvändiga näringsämnen . En rad kemiska förändringar sker som mat rör sig genom kroppen . Dessa förändringar sker i olika delar av kroppen och regleras av kemiska enzymer som omvandlar livsmedel till användbara former

Digestion

För att kroppen ska kunna använda de näringsämnen som finns i mat , matsmältningsprocess arbetet med att omvandla mat till grundläggande molekyl former , enligt Micronutra Hälsa Tidning . När denna konverteringen är klar , är det organ kunna absorbera tillgängliga näringsämnen . Denna omvandlingsprocess sker i steg som börjar i munnen och fortsätter i magsäcken , tunntarmen och tjocktarmen . Vid tiden maten når de små tarmarna , det är i ett tillstånd där tarmen kan absorbera tillgängliga näringsämnen i blodet och lymfatiska systemen.

Funktion

I sitt ursprungliga tillstånd , maten består av kolhydrater, fetter och proteiner , Vilka betraktas som komplexa molekyler , enligt Micronutra Health Journal . Tillbehör organ-lever, bukspottkörtel , gallblåsa och spottkörtlar-ge matsmältningsenzymer som behövs för att bryta ned komplexa molekyler till mindre , användbara former . Genom samtliga insatser av enzymer och vatten , är komplexa molekyler avskalad till sina mest grundläggande beståndsdelar. Varje enzym är utformad för att bryta ner en viss typ av mat material . I själva verket kemiska förändringar ske inom mag- tarmkanalen samt inom enskilda processer cellernas ämnesomsättning.

Mekanisk Digestion

Mekaniska matsmältning spelar en viktig roll i matlagning material för kemiska förändringar som enzymer , enligt Enligt Micronutra Health Journal . Mekanisk matsmältningen börjar i munnen som tänder arbetet med att bryta upp mat material. Detta är det första steget i digestion process. Mekaniska aktiviteter äger också rum i mage, tunntarm och tjocktarm. Denna verksamhet innebär en process som kallas peristaltiken, där musklerna i dessa organ utför rytmiska sammandragningar som arbetar för att flytta mat genom matsmältningssystemet.

Enzymer

matsmältningsenzymer är den kemiska katalysatorer som gör matsmältningen möjligt, Enligt Micronutra Health Journal. Eftersom varje enzym reagerar med sin egen tilldelade material, dessa kemikalier reglera hur snabbt mat material bryts ned i mag-tarmkanalen. De enzymer som ansvarar för de kemiska förändringarna nukleas, lipas, trypsin, chymotrypsin, proteas, amylas och kollagenas. Var och en har en tilldelad roll och plats i rötningsprocessen. Matsmältningsbesvär kan utvecklas när något av dessa kemikalier saknas eller i överskott.

Överväganden

Korrekt matsmältningen material kräver en samordnad insats mellan mekaniska och kemiska processer, enzym produktionen och tillhörande organ som utsöndrar enzym kemikalier, Enligt Micronutra Health Journal. Mekaniska processer arbete med att bryta ner maten i små portioner, vilket gör att enzymer för att utföra de kemiska förändringar som är nödvändiga för näringsämne användning. Om en eller flera av tillhörande organ fungerar dåligt, kan vissa livsmedel inte helt smält. Detta problem kan leda till vitamin-, mineral eller brist på näringsämnen beroende på det angripna organet.

Previous:nothing Next:effekter av mjölk på slem

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av spiral lukt
 • vård av nyfödda som väntar viktökning
 • hur man hittar sluta röka hjälp i ditt område
 • hur man kan bli av springmask utan medicin
 • hur man väljer en livförsäkring
 • vänster sida hjärnans funktioner
 • billiga presenter för vårdhem invånare
 • effekterna av höga nivåer klor
 • hur man hittar en läkare i Rhode Island
 • Hur fungerar hjärtat arbeta med andra organ för att hålla kroppen frisk ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com