krav på fallskydd

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-03
Varje år tusentals äldre människor faller i hemmet. Många av dem är allvarligt skadade till hösten. Vissa är permanent funktionshindrade. Falls är ofta orsakas av två saker: hanterbara riskfaktorer och ofta förbises (men lätt att fixa) faror i hemmet. Denna checklista hjälper dig att identifiera dessa risker och faror så att du kan lösa problem för ett tryggare liv.

Riskfaktorer

Vissa faller riskfaktorer kan kontrolleras, och andra inte. Det är bra att veta att vissa av dessa skulder effektivt kan minskas med ett besök till läkaren.

En patientens individuella riskfaktorer omfatta följande: yrsel och /eller svaghet på grund av medicinering eller dålig näring, en förändring av medicinering som kan leda till att patienten vara i riskzonen för yrsel eller svaghet, det krävs användning av hjälpmedel (t. ex. en käpp eller rollator) att flytta runt, och dålig syn och /eller hörsel.

Badrum Farliga

Några snabba lösningar kommer att minska badrum faror. Först ställer du in vattentemperatur under 120 grader (för att förhindra fall vid försök att undvika brännskador). Installera en handhållen showerhead , en upphöjd toalettsits ( att möjliggöra enklare sittande och stående) , kraftig dusch och /eller badkar räcken, dusch /badkar stol , och halkfria remsor självhäftande på badkar och /eller dusch golvet . Ersätt bar tvål med flytande tvål ( eller såpa -on-a- rep ) , och hålla den inom räckhåll . Slutligen , ta bort alla lösa badrumsmattor eller att sätta dem på plats med halksäkra trappsteg .

Floor Farliga

Farliga på golvet är en uppenbar faktor i många fall . Lyckligtvis begränsning av exponering för dessa risker är enkel : ta bort alla skinnfällar , matta några hala golv , anbringa område mattor stadigt på plats med halksäker slityta , se till att alla spill torkas upp omedelbart och allmänt hålla golven fria från alla röran ( inklusive ledningar och kablar ) .

Hallar Trappor

Att korridorer och trappor säkrare är också enkelt . Ta bort alla skräp från korridorer och trapphus , installera stadiga räcken i trapphus , anbringa halkfria trappsteg till alla trappor kanter , hålla korridorer och trapphus ljusa och anbringa reflexband för att markera kanterna på stegen .

Belysning

Att hjälpa dina nära och kära se sin väg klart också bidrar till att dämpa falla risk . Byt dim eller utbrända lampor , placera en ficklampa inom räckhåll , ersätta hårda , bländande och färgade glödlampor med mjukare , vita lökar , utrusta hemmet med automatisk Night Lights och gör strömbrytare lätt att nå och manövrera .

Final Notes

I ett nötskal , allt du kan göra för att hjälpa dina nära och kära lätt komma åt saker de behöver och enkelt flytta runt i hemmet kommer att hjälpa mot fall . I denna anda är det en utmärkt idé att se till att de flesta eller alla av stolarna i hemmet har armstöd (för att bistå vid övergången från stående och sittande ) . Slutligen , lagra vanliga objekt i midjehöjd-speciellt i telefon . När det behövs , det ska vara inom räckhåll.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på Addisons sjukdom

Relaterade artiklar


 • bidrag till pensionärer som behöver hörapparater
 • pension centrum förmåner
 • vad är orsakerna till bruna fläckar på naglarna ?
 • Bactrim och Bactrim ds
 • hem alkohol detox regim
 • hur man kommer i form och gå ner i vikt snabbt
 • traumatisk pannloben hjärnskador hos barn
 • tecken och symtom på graviditet inom de första dagarna
 • hur man ser smalare för sommaren
 • Tips om pubertet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com