kropp typer av kvinnor

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-18
förlora och gå upp i vikt kan vara svårare beroende på en kvinnas kropp typ . Kost och motion kan påverka viktminskning , men för vissa kvinnor kan kroppsbyggnad spela en större roll . Det finns tre huvudsakliga kroppstyper , även om inte alla kvinnor passar perfekt i en enda kategori . Det är vanligt att en kvinna att ha egenskaper som faller inom en , två eller alla tre kategorier av kroppstyper .

ectomorph

Exempel på ett ectomorphic kroppstyp kan ses i supermodellen Kate Moss eller skådespelerskan Gwyneth Paltrow . Detta är den "modell typ" kropp: mager, lång och gänglig med en liten benstomme. Det ectomorphic kropp kommer att ha smala höfter och en liten midja. Medan avundades för sina tunna kroppar, kvinnor med ectomorphic kroppstyper kamp ofta gå upp i vikt och muskler.

Mesomorph

En kvinna som lätt viktökning nära hennes höfter och lår kan falla i mesomorph kategori. Dessa kvinnor kommer att ha en mer atletisk utseende ram med breda axlar, smala midjor och breda höfter --- karosstyp känt som timglasfigur. Skådespelerskan Halle Berry är ett exempel. Mesomorphs tenderar att vinna både muskler och fett lättare än ectomorphs.

Endomorph

Kvinnor med endomorphic kroppstyper tenderar att vara överviktig och är predisponerade gå upp i vikt, ofta i magtrakten. Kvinnor med endomorphic kroppstyper, som Roseanne Barr, är i allmänhet gott bröst, kortare ben, hög midja och rundare kroppsbyggnad. Även muskelmassa är lättare för endomorph kroppstyp, kan dessa muskler vara underutvecklade.

Blandat

Det är vanligt att en kvinna att ha kroppen egenskaper som faller inom varje kategori. Medan vissa kan ha egenskaper begränsad till en kropp typ, detta är sällsynt och ofta kroppstyper kommer att blandas. Ecto-mesomorphs och endo-mesomorphs har huvudsakligen mesomorphic drag men har liknande egenskaper med de andra två typerna, t. ex. en tendens att få fett lätt (endomorph) eller trim midjor (ectomorph).

Previous:nothing Next:hur man byter kontakter

Relaterade artiklar


 • hur du får ditt barn ur soffan och vara aktiva
 • hur man överlever ett monster tornado
 • överbelastning och snabb andning på ett barn
 • hur man besöka terminalt sjuka patienten
 • Hur säker är bältros vaccinet?
 • doseringen för behandling av Poison Ivy med prednison
 • hur man detox under amning
 • högspänningsledning linjer och potentiella hälsorisker
 • hur man använder ett hem generator ozon bänkskiva för rengöring
 • tecken och symptom på en graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com