kvinnor och kemiskt beroende

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-07
Kemiskt beroende är en sjukdom som drabbar män och kvinna och varje ras, klass och ålder . Medan studier visar likheter i hur kemiska beroendet spelar på båda könen , det finns mycket bevis att den psykiska och fysiska lidande drabbar kvinnor annorlunda samt

Definition

kemiska beroende hänvisar till den tvångsmässiga användning av kemikalier och oförmåga att sluta använda dem , oavsett den skada de orsakar .

Symtom

Symtom på kemiska beroende hos kvinnor kan vara promiskuösa beteende rattfylleri , få i trubbel med lagen , använda droger och /eller alkohol för att få berusade regelbundet , depression, ångest , självmordstankar tankar eller försök , och frågor på arbetsplatsen .

hälsorisker

Kvinnor som lider av kemiskt beroende har en hög risk att smittas av hiv , sexuellt överförbara sjukdomar , och lider av psykiska störningar . För gravida kvinnor som är beroende av droger och /eller alkohol , är barnet i riskzonen för att smittas med hiv, prematuritet , låg födelsevikt , plötslig spädbarnsdöd , litet huvud storlek , hämmad tillväxt , dålig motorik eller beteendemässiga problem.

Statistik

Nida uppskattar att mer än 4 miljoner kvinnor är i behov av behandling för kemiskt beroende . En studie av drogmissbruk och psykisk hälsa Services Administration slutsatsen att av de 1,8 miljoner antagningen till anläggningar läkemedelsbehandling under 2007 var 32,3 procent kvinnor .

Behandling

De flesta kvinnor behöver detox i en missbruksbehandling centrum där de kan övervakas eftersom de tillbakadragande. Detta bör följas av ett långsiktigt åtagande att följa upp behandling , som kan omfatta individuell terapi , gruppterapi , en 12-stegs program eller en terapeutisk gemenskap .

Orsaker

National Institute on Drug Abuse hävdar att genetiken står för 40 till 60 procent av en kvinnas utsatthet för missbruk . Andra påverkande faktorer är depression , låg självkänsla , och en historia av sexuella övergrepp.

Previous:nothing Next:varför barn blir gomspalt ?

Relaterade artiklar


 • dietdrycker & graviditet
 • hur man kan stoppa värmevallningar under klimakteriet
 • Fakta om cystor på äggstockarna och p-piller
 • hur man får människor från en rullstol till bilen
 • effekten av digoxin på ett ofött barn
 • hur noggrant kontrollera ditt blodsocker
 • hur till noll ut en badrumsvåg
 • vad är en HMO hälsa ?
 • alternativa behandlingar för livmoderhalscancer
 • typer av piller som inte ska krossas
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com