mjölk & magproblem

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-23
Magproblem relaterade till mjölk är i första hand orsakas av laktosintolerans. Laktos är en sockerart som finns i mjölk och produkter tillverkade av mjölk . Människor använder ett enzym som kallas laktas att smälta laktos , men de med laktos brist upplever ofta problem med magen efter att ha förtärt mjölkprodukter , detta eftersom de inte kan riktigt smälta laktos . Laktosintolerans ska inte förväxlas med allergi mot mjölk , som är potentiellt livshotande , laktosintolerans är helt hanterbar genom att undvika mjölkprodukter .

Värkande

Efter intag av mjölk eller mjölkprodukter, personer som är laktosintoleranta får ofta ont i magen. Detta är en av biverkningarna av oförmågan att smälta laktos i mjölk och kan variera från lätt illamående till svåra buksmärtor. Ont i magen till följd av att dricka mjölk eller intag av andra mjölkprodukter som mjuk ost och grädde brukar försvinna efter en tid. Om det tas med mjölk, droppar Laktas eller tillägg matsmältningen, men undviker mjölkprodukter är det bästa sättet att behandla magbesvär om mjölk.

Uppsvälldhet

Enligt WomenFitness. com, uppstår buken uppblåsthet när kroppen är oförmögen att smälta laktos i mjölken, flyktiga gaser då produceras som en biprodukt av den kemiska matsmältningen. I svåra fall av laktosintolerans kan buk uppkördhet orsaka synliga dilatation av tarmen och extrem smärta. Uppblåsthet som orsakas av laktosintolerans kan vara oerhört svårt att passera

Acid Reflux

Mjölk höjer pH-nivån i magen -. Från den vanliga pH på cirka 1,8 till cirka en 6. Så höga surhetsgrad i magen betyder att maginnehållet inte smälts och faktiskt kommer att börja ruttna och orsaka sura uppstötningar. Inte alla är mottagliga för mjölk på detta sätt, men för dem som ofta drabbas av sura uppstötningar, är mjölk definitivt något att hålla sig borta från. Antacida tabletter neutralisera magsyra och hjälp med sura uppstötningar om mjölkkonsumtion.

Diarré

Diarré är en vanlig biverkning av problem smälta mjölk och mjölkprodukter. Om över-konsumerade kan mjölk orsaka diarré även i de som normalt känner inga negativa effekter av att dricka det. Omvänt, i oktober 15, 1998 upplagan av "New England Journal of Medicine," Dr Iacono och hans medarbetare uppger att mjölk orsakar även förstoppning (se referens 4). Enligt Dr Giuseppe Iacono studie, både diarré och förstoppning följd av laktosintolerans och felaktig matsmältning av mjölk, särskilt hos små barn. Det bästa botemedlet för detta problem är att avstå från att konsumera mjölk och mjölkprodukter.

Previous:nothing Next:alkoholism : är man lärt sig eller ärftlig ?

Relaterade artiklar


 • bakteriedödande effekten av kaliumjodid
 • spel för muntlig bedömning av språkkunskaper och utveckling
 • omvårdnadsåtgärd på droger och alkohol hos ungdomar
 • hur man identifierar Strattera 60mg kapslar
 • hur man upptäcker förstorad prostata symtom
 • hur de ska hålla sig vaken under dagen
 • Hur man avgör om ditt barn är sjukt
 • icke-kirurgisk behandling för att krympa en tumör fibroid
 • vad som väntar på en kontroll
 • hjärt funktionsanalys
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com