obstetrik och användning av darvocet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-22
Darvocet är ett receptbelagt läkemedel som innehåller en kombination av paracetamol och propoxyfen . Det tillhör en klass av läkemedel som kallas narkotiska smärtstillande och är normalt föreskrivs för lindring av mild till måttlig smärta , vilket kan åtföljas av feber . Kvinnor som är gravida eller ammande bör rådfråga sin läkare innan du tar Darvocet

Identification

Darvocet är en kombination av smärtstillande paracetamol och propoxyfen . Paracetamol , allmänt känd under varumärket Tylenol , är en over- the- counter smärtstillande vanligen används för att behandla mindre besvär bland annat huvudvärk , muskelvärk , artrit och feber . Propoxyfen är en narkotisk smärtstillande, förskrivna under varumärket Darvon. Det är normalt föreskrivs för lindring av mild till måttlig smärta.

Klassificering

Darvocet har klassificerats av US Food and Drug Administration som ett Graviditet Kategori C drog. Det finns två skäl för ett läkemedel skall klassificeras graviditet kategori C. Antingen läkemedlet kan ha studerats på djur där det produceras negativa effekter på djur fostret, och har inga kontrollerade studier på kvinnor, eller drogen har inte studerats i antingen kvinnor eller djur.

Överväganden

Acetaminophen inte har tilldelats ett FDA graviditet kategori och rutinmässigt ges till kvinnor under alla skeden av graviditeten. Enligt Drugs. com kan paracetamol passerar över i bröstmjölk. Drugs. com listor propoxifen som FDA graviditet kategori C drog. Man tror att propoxifen kan orsaka andningssvårigheter eller utsättningssymtom hos nyfödda. Propoxifen kan gå över i modersmjölken.

Varning

Som med alla FDA graviditet kategori C läkemedel, bör Darvocet endast fattas av gravida kvinnor om den potentiella nyttan för modern överväger den potentiella risken för det ofödda barnet. Det bör noteras att Kategori C mediciner inte har visat sig orsaka fosterskador, men kategori B läkemedel är att föredra om det finns någon som kan ge tillfredsställande resultat.

Biverkningar

Darvocet kan orsaka betydande biverkningar på vuxna, inklusive gravida och ammande mödrar. Allergiska reaktioner mot Darvocet kan inkludera svullnad av ansikte, mun eller tunga, nässelutslag eller andningssvårigheter. Dessa är allvarliga biverkningar som kräver omedelbar läkarvård. Andra biverkningar kan vara yrsel, bröstsmärta, ytlighet andfåddhet, illamående, huvudvärk, muntorrhet, förstoppning och andra.

Previous:nothing Next:förbandslåda innehåll checklista

Relaterade artiklar


 • naturliga mördarceller cellsaktivitet
 • vaccinationer och spädbarn scheman skott
 • hur man bota akne
 • Har Neti potten arbete ?
 • hur man kan känna energisk
 • tecken och symtom på graviditet inom de första dagarna
 • hur man kan minska kostnader för läkarvård när underinsured eller oförsäkrade
 • hur du väljer ett bra pediatrisk plastikkirurg
 • Hur kan jag kvalificera sig för en Medicaid kort i Kentucky ?
 • blåst elev på grund av öppna skallskada
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com