omvårdnad efter neonatal död

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-14
En neonatal död är en död som inträffar inom den första månaden i livet . Enligt National Vital Statistics rapporter, 19. 000 barn i Amerika dö under denna tidsperiod . Det är en tid av stor smärta för föräldrarna. Dessa dödsfall inträffar ofta i sjukhusmiljö , och ofta i samband med födseln . Samvetsgrann omvårdnad kan hjälpa sörjande och helande cykel av lidande föräldrarna

Parent information

Det är mycket viktigt , när de tillhandahåller sjukvård efter neonatal död , för att ge föräldrarna så mycket information om situationen som de vill . Ge föräldrar en grundläggande uppfattning om vad som kommer hända . Berätta för dem att sjukhuset kommer att hålla barnet tills en begravning hemma kan anmälas och ge dem information om dödsfall och rådgivning organisationer . Erbjuder inte information om föräldrarna begär det . Om du tillfrågas , tala klarspråk och försiktigt .

Förälder /Baby Bonding

En del föräldrar kanske vill skapa ett band med sina avlidna barn innan den togs bort . Låt föräldrarna att hålla barnet , ge dem tid att ansluta . Många sjukhus erbjuder minne paket av barnets liv som en del av omvårdnad förfarande, inklusive en hårlock och ett digitalt foto av barnet . Vissa föräldrar kan hitta dessa minnen alltför störande . Försiktigt fråga föräldrarna vad deras önskningar är , låt dem diktera loppet av kontakt med sina barn . Om de vill se barnet , förbereda dem genom att tala om vad barnet kommer att se ut och kännas.

Skötsel av kroppen

När barnet har passerat , kommer sköterskan väga och mäta barnets kropp . Hon kommer också att tvätta barnet , klänning och linda den . Vid denna punkt kommer hon att ge barnet till föräldrarna , om de vill . När de är redo att säga adjö , sköterskan kommer att ge barnet till bårhuset , tillsammans med en moderkaka prov , vanligtvis till ett särskilt område reserverat för neonatal död .

papper arbete

Ett barn som är dödfödda eller dör kort efter födseln fortfarande måste ges ett födelsebevis. Barnet måste också dödförklarats av en läkare eller annan behörig myndighet och ges en dödsattest . Det är också några sjukhusets förfarande för att uppmärksamma en rådgivning organisation för förälderns komfort , som The March of Dimes , som har avdelningar som är specialiserade på neonatal död . En sjuksköterska är också vanligtvis ansvarar för att identifiera om barnet , begära och fylla i ett medgivande för obduktion , och fylla i sjukhusets död rapport .

Autopsy

Obduktion används för att fastställa orsaken till barnets död . Inte alla föräldrar kommer att samtycka till en obduktion , men många kommer att vara intresserade av att ha den information som en obduktion ger . Andra tester görs med obduktion eller istället för en , inkluderar röntgen , genetiska test , och test av moderkakan och navelsträngen . Läkare möter oftast med föräldrar efter testerna utförs , vanligtvis cirka en månad , för att diskutera resultaten .

Previous:nothing Next:familjer och cerebral pares

Relaterade artiklar


 • slem bakterier brunnsvatten sjukdom
 • göra luftrenare orsaka andningssvårigheter ?
 • vad är den normala östrogen nivå hos kvinnor ?
 • Varför huden skrynkla när det är vått ?
 • mögel och mjöldagg sjukdomar
 • är det normalt för en pojke att tappa hår under puberteten ?
 • barn och att lära sig läsa
 • säkerhetsfrågor med narkos på barn under 7
 • det bästa sättet att hålla borta kvalster
 • glödhet öron & klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com