pediatriska akne

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-22
Vanligt förekommande hos nyfödda och spädbarn , barn akne , också känd som baby akne eller neonatal akne , medför mycket lidande i nya föräldrar . Orsakas på grund av moderns hormoner som dröjer sig kvar i babyns kropp för ett par veckor efter födseln , manifesterar villkor i sig i form av arga röda finnar och whiteheads på en bebis kinder , panna och haka . Då ingenting kan göras för att förhindra det , de flesta fall av akne innebära några långsiktiga hälsorisker för barnet och lösa på egen hand utan behandlingar .

Funktioner

vanligare hos pojkar än hos flickor , är villkoret lika ofarligt som det är vanligt , enligt Mayo Clinic . Kännetecknas av köttiga knölar , röda finnar och whiteheads , akne grödor upp ofta på ett barns kinder och ibland på hakan och pannan också. Det verkar ofta värre när barnet gråter , eller när huden blir irriterad på grund av dreglande och spotta upp . Förekommer i de första tre till fyra veckor av födelse, varar det oftast i flera veckor och ibland för ett par månader.

Betydelse

hormoner som produceras under slutet av graviditeten med mamma passera genom moderkakan till fostret . Förutom att viktiga funktioner som förfaller barnets lungor inför födseln , hormonerna stimulerar olja körtlar i huden av fostret . Som en följd av ökad oljeproduktion , få barnets outvecklade olja körtlar igensatt och bryta ut i finnar och whiteheads .

Behandling

I de flesta fall läker baby akne på eget med minimala ingrepp . Enkla huskurer såsom att hålla barnets ansikte ren genom att tvätta med varmt vatten och tvål baby och torkning försiktigt med en mjuk , ren handduk hjälpa rensa akne inom några veckor . Även sällsynta , vissa läkare förskriva en utspädd version av bensoylperoxid för att klara upp lesioner .

Expert Insight

Dr Alan Greene , författare Raising Baby Green , rekommenderar rengöring försiktigt en gång om dagen med vatten och tvål baby , undvika kontakt med textilier tvättas på starka rengöringsmedel och hålla sig borta från oljor och krämer för att behandla baby akne . Han föreslår samråd med en barnläkare om akne ser svår och varar i mer än sex månader .

Varning

klämma eller skrubba av akne kan förvärra tillståndet och orsaka irritation eller ens en infektion , säger Mayo Clinic . American Academy of Dermatology rekommenderar ett samråd med en pediatrisk dermatolog eller endokrinolog för svåra fall av akne som inte löser på egen hand även efter flera månader .

Previous:nothing Next:obstetrik och användning av darvocet

Relaterade artiklar


 • magnesium och kalciumtillskott under graviditeten
 • Hur sluta röka utan att vara ett nervvrak
 • hur man valde och ta kalciumtillskott
 • tecken och symtom på Downs syndrom under graviditeten
 • hur man utnyttjar stödgrupper för att sluta röka
 • hur man ska äta mindre och gå ner i vikt genom att tugga mer
 • hur man kan bota svampinfektion hos spädbarn
 • anatomi av tunga och svalg
 • vad är den fysiska domänen i utvecklingen ?
 • oljebaserad färg & graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com