positiva effekterna av videospel på barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-15
Det går inte att förneka att videospel av alla slag är en stapelvara närvaro i de flesta amerikanska hushåll. I själva verket bedömer Kaiser Family Foundation att 83 procent av barnen har minst en spelsystemet i hemmet. NPD Group Inc. beräknade 2006 att nästan en tredjedel av Avid amerikanska spelare varierade i ålder mellan 6 och 17. Dessa siffror kan orsaka larm när de blandas med framväxten av videospel med våldsamt innehåll och mogna alster. Det är viktigt att komma ihåg dock att M-rankade matcher utgör en liten del av marknaden. Vissa videospel har faktiskt positiva effekter på USA: s ungdom.

Förbättring av Hand-öga-koordination

En typisk spelupplevelsen innebär att spelaren övervakning och kontroll av åtgärder på skärmen tecken med hjälp av en joystick eller spelkontroll. En spelare måste hålla ögonen på skärmen samtidigt använder handdatorn för att flytta tecknet mot en tänkt mål. Dessa aktiviteter kan bygga både finmotorik och rumsuppfattning.

Boost självförtroende

Oavsett tema eller handling, de flesta videospel har samma mål : att uppnå en avsedd mål genom att arbeta genom en rad uppdrag eller pussel . Videospel kan ge barn med mindervärdeskomplex möjlighet att prestationer i en trygg, virtuell miljö . Vissa barn , efter att ha spelat vissa spel , lära sig hantera självförtroende frågor och få närvaro i sociala situationer.

Chans att Bond med familjemedlemmar

Som barn lär sig att behärska en favorit tv-spel , kan han känna tvungen att dela dessa resultat med andra medlemmar av familjen , oftast syskon eller föräldrar. Han kommer att få glädje av möjligheten att undervisa nya färdigheter till resten av hushållet . Detta kan också leda till familjemedlemmar att engagera sig i nya spel tillsammans .

Problemlösning och logik

Vissa videospel är utformade för att uppmuntra abstrakt tänkande för att föra handlingen . Använda logik för att lösa pussel och problem i en virtuell miljö kan utrusta ett barn med kompetens att tillämpa abstrakt tänkande till den verkliga världen .

Interactive Entertainment

Videospel erbjuda barnen att inte bara observera en miljö ( som när du tittar på TV ), men faktiskt interagerar med en underhållning medium . Alla videospel kräva ett visst mått av psykisk interaktion , vissa spel ( t. ex. Wii -spel ) kräver fysisk interaktion också. Videospel kan en mindre passiv alternativ till TV-program och DVD-skivor .

Previous:nothing Next:Hur hjälper cirkulationssystemet muskelsystemet?

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av med finnar naturligt och effektivt
 • hur man vet vad vitaminer ska jag ta
 • hur man undviker opålitliga medicinsk information på webben
 • hur man desinficera insidan av skor
 • hem patienten säkerhet & försiktighetsåtgärder falla checklista
 • hur man kan bidra till att minska panikattacker
 • Hur man väljer en diet för en äldre person
 • vad är den normala östrogen nivå hos kvinnor ?
 • Gardnerella infektioner
 • skolan matlåda idéer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com