säkerhet latexfärg med graviditet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-03
Nästan alla gravida kvinnan vill intuitivt att skydda sina utveckla barn från allt kan vara skadligt för dess tillväxt . Detta kan innebära en utmaning för en mor -till- vara med en hektisk livsstil , eller den som har mycket energi för att uträtta saker innan bebisen kommer . Häckande-Förbereda barnets rum-är en typisk aktivitet för moms -till-vara , och kan vara allt från att välja möbler till att måla väggarna en ny färg. Kvinnorna har ofta frågor om säkerheten i målningen med latexfärg under graviditeten.

latexfärg Säkerhet

Enligt Lori Wolfe , en genetisk rådgivare som skriver för http://babycenter. com , latexfärg-vilket är samma sak som akrylfärg-är det minst giftiga av alla färger . " Det inte innehåller lösningsmedel , kan rengöras med vatten och tvål , och anses allmänt säker att använda och vara runt när du är gravid så länge området är väl ventilerat ", skriver hon . Hon fortsätter med att säga dock att-även i ett rum med bra luftflöde-om färgen rök är besvärande för mamma -till-vara , skulle hon be någon annan att fylla rummet

Brist på . Studie Resultat

Som anges av American Association Graviditet , det finns inga närvarande sätt att utvärdera fosterexponering att måla rök i livmodern . På grund av bristen på formella studieresultat är det generellt antas att latexfärg inte är lika skadligt för ett växande foster om de används i ett väl ventilerat utrymme. Men är den amerikanska Graviditet Association snabb att påpeka att en gravid kvinna " bör minska risken för latexfärger som innehåller etylenglykoletrar och biocider . "

latexfärg Försiktighetsåtgärder

Om en gravid kvinna använder latexfärg , det finns vissa försiktighetsåtgärder som går minskar hennes exponering för kemikalier frigörs genom rök eller i färgen i sig. Viktigast bör arbetsområdet har . så mycket ventilation som möjligt : dörrar och fönster öppna och fläktar strategiskt placerade för maximalt luftflöde kan Hudexponering hållas till ett minimum genom att bära långa ärmar , byxor och handskar , måla absorberas genom huden går in i blodet , och i sin tur absorberas av barnet. Om att äta medan du arbetar , mat och dryck ska förvaras på annan plats , för att undvika att utsätta och eventuellt skämd den med kemikalier . Slutligen bör en gravid kvinna som arbetar med latexfärg ta frisk luft pauser ofta .

besläktade Målning Farliga

Det är möjligt att en familj kan vara att utarbeta ett barnets rum , eller ens hela huset , vara säkrare för barnet . Till exempel , ofta färgen i ett äldre hem är bly -baserad, och ett par kan besluta att måla om ett rum eller flera rum med den säkrare latexfärg . I sådana fall rekommenderas det att mamma -till -vara gå utanför hemmet under hela tiden det tar att slipa ner eller nagga någon blybaserade färg och rensa upp i damm, som det kan vara andas in och slutligen absorberas av barnet via moderkakan . Även damm av bly-baserad färg är giftigt för ett växande foster .

Bottom Line Expertråd

Trots den upplevda låga skada nivå av toxiner i rök av latexfärg , nästan alla experter rekommenderar att om tavlan är nödvändiga, skall det göras av någon annan än mamma -till- vara . Det finns helt enkelt inte tillräckligt med information om fosterskada för att motivera risken . FDA hävdar att eftersom latexfärg är säkrare i förhållande till bly eller oljebaserad färg det sannolikt inte utgör någon fara . I slutändan håller dock med experter att bristen mätbara bevis-bra eller dåligt-bör räcka för att hålla en gravid kvinna från målning till under graviditeten .

Previous:nothing Next:krav på fallskydd

Relaterade artiklar


 • vård av nyfödda som väntar viktökning
 • hur man ser smalare för sommaren
 • korrekt hud ph
 • tecken och symtom på magsjuka hos spädbarn
 • aktiviteter att göra med Homebound pensionärer
 • miljön och hjärtsjukdom
 • hur man ska behandla hudutslag barnblöjor
 • Hur får man en 30 minuters promenad i det dagliga
 • Hur man vet om ditt barn är rökning
 • effekterna av pektin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com