sensorisk motorik

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-16
Sensorisk motorik påverkar många aspekter av ditt barns utveckling . Det är absolut nödvändigt att dessa färdigheter utvecklas ordentligt för att se till att ditt barn lyssnar , ser , läser och skriver på sin utvecklingsnivå . När sensoriska motorik inte utvecklas på rätt sätt hos barn , barnen är i riskzonen för att drabbas av inlärningssvårigheter senare i livet .

kroppen i rummet

Ditt barns neurologiska uppfattning om hans kropp i rymden är avgörande för sensorisk motoriska utveckling. Enligt Claudette Anderson av recept för framgång Learning Center i Parker, Colorado, "Om detta område är svag, attribut den till dålig integration mellan liten motor och visuella färdigheter. " Ett barn som uppvisar dessa drag tenderar att röra allt och upplever folk som alltid invaderar deras utrymme. Anderson vidare förklarar att elever med låg uppfattning om sina kroppar i rummet även uppvisar dåliga fysiska färdigheter, såsom skriva och andra fysiska aktiviteter.

Cross mittlinjen

mittlinjen är en osynlig linje som går från toppen av din barnets huvud till hennes fötter och sedan över mitten (eller mage) för ditt barn från vänster till höger. Detta sensomotoriskt skicklighet är relativt enkelt att behärska: Alla dina barn måste göra är att höja sin hand eller en kroppsdel ovan eller över någon del av mittlinjen. Detta kan dock relativt enkelt koncept kraftigt påverka ditt barns läs-och skrivförmåga om hon inte kan slutföra denna cross-rörelse i sidled.

Balance

Balans är ett viktigt sensomotoriskt skicklighet. Denna motor skicklighet är direkt relaterade till hörsel och örats vestibulära mening. När den inte är korrekt utvecklas, kommer det att orsaka kognitiv utvecklingsfrågor i ditt barn. Claudette Anderson säger, "En högre nivå av balans stimulerar tillväxten och utvidgningen av neurala nätverk. De i sin tur leda till kommunikationssystem att växa och bli effektivare. " När balans utvecklar, det påverkar inte bara höra utan tal och kommunikation också. Denna sensoriska motoriska är viktiga för kommunikation och tillväxt i livet.

Previous:nothing Next:hund loppor och människor

Relaterade artiklar


 • Vilken typ av beteende blinkar ?
 • fysiska utveckling vuxna
 • Kan jag ta vicoden på morgonen & darvocet på natten ?
 • Vaporizer användningsområden och rättsmedel
 • Hur man naturligtvis stoppa håravfall
 • övergrepp mot äldre skyltar & symtom
 • sjukdomar med stark urinlukt
 • Graviditet: buksmärta när man ligger på den sida
 • tidig kirurgisk vs piller abort
 • det bästa sättet att sätta i kontakterna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com