sensoriska diet för arbetsterapi

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-08
En sensorisk kost är en term som beskriver en grundlig plan för aktiviteter som ger sensorisk information som en person behöver för att hålla uppmärksam och organiserade under dagen . Patricia Wilbarger är arbetsterapeuten som myntade termen , sensoriska kost . Spädbarn , småbarn , tonåringar och vuxna med mild till svår sensoriska problem kan alla vinna mycket på en sensorisk diet har just för dem . Arbetsterapeuten är den person som konstruerar ett sensoriskt diet och bör höras om du tror att du eller en familjemedlem har en misstänkt sensorisk bearbetning svårigheter .

Arbetsterapi

Arbetsterapi är ett vårdyrke som hjälper människor i alla åldrar utföra vardagliga arbeten som upptar deras tid. Ett barns uppgift är att spela, lära och andra dagliga aktiviteter som att äta, klä på och grooming. En person som har problem med dessa uppgifter bedöms av en arbetsterapeut. Hon kommer att utveckla en plan som bygger på dina starka sidor och intressen. Hon kommer att designa en sensorisk kost för dig eller den person som behöver hjälp.

Sensorisk Behov

Varje person har specifika sensoriska behov. I allmänhet är en person vars nervsystem alltför aktiv behöver mer lugnande ingång, medan den person som verkar röra sig långsamt och verkar alltid trött, på grund av någon särskild sjukdom, behöver sensorisk information som kommer att väcka honom. Arbetsterapeut har avancerad utbildning och kompetens utvärdering som hon kan använda för att utveckla en god sensorisk kost för dig eller ditt barn. För att det ska fungera måste planen följas varje dag .

Fördelar

de fördelar som en sensorisk kost är vanligtvis omedelbara och kumulativa . Aktiviteter som väcker ditt barn eller lugna ner honom inte bara hjälpa honom den stunden utan också hjälpa sitt nervsystem att bli omstrukturerad över tiden .

En person kan tolerera känslor och situationer han finner utmanande med hjälp av en sensorisk kost . Han kommer att vara alert när han behöver vara. Hans koncentrationsförmåga blir bättre . Sensorisk söker och sensoriska undvika beteenden kommer att bli mindre frekventa . Han kommer att kunna göra övergångar från en aktivitet till en annan med mindre stress .

Attention Span

Den sensoriska kost hjälper till med uppmärksamhet span. Detta är särskilt användbart för en person som svårt att vara stilla hela tiden och inte uppmärksamma . Arbetsterapeuten kommer att få veta vad som motiverar henne och vad som gör hennes kropp håller fortfarande och lugn så hon kan uppmärksamma och vara fokuserad. Några aktiviteter som kan hjälpa en person att öka sin koncentrationsförmåga inkluderar promenader, springa, hoppa , träna , och andra roliga aktiviteter rörelse innan det är dags att vara fokuserad och uppmärksam .

Proprioception

Den sensoriska kost kan hjälpa till med proprioception . Proprioception beskriver förnimmelser från leder, muskler och bindväv som leder till kroppskännedom, enligt wordreference. com . Proprioceptiva verksamhet omfattar lyft , skjuta och dra tunga föremål , och hängande från en klätterställning .

Vestibulär Input

Vestibulär ingång har att göra med innerörat och hur det hjälper till att upptäcka rörelse . Vissa människor har vestibulära rörelse känsliga och måste arbeta nära tillsammans med en arbetsterapeut som kan hjälpa känna igen och förhindra tecken på nervsystemet överbelastning . I allmänhet , spinning , svängig , och hänger upp och ner ger den mest intensiva , mest långvariga vestibulära ingång .

känselsinnet

En persons känselsinnet känner beröring , ljus eller djupt tryck , textur , temperatur , vibrationer , av objekt , och en persons smärttröskel . Detta omfattar både hud som täcker kroppen och huden klä insidan av munnen . Muntlig taktila frågor bidrar ofta till kräsen äta frågor och svårigheter med utfodring hos spädbarn och småbarn .

Dricka vanligt Seltzer eller kolsyrat mineralvatten kan hjälpa en person med muntlig taktila frågor på grund av bubblorna i dessa drycker . Även att äta mat med olika temperaturer kan också hjälpa .
Hobby
eller verksamheter har att göra med lera , sandpapper och en mängd andra texturer kan hjälpa en person med taktila problem .

Previous:nothing Next:tecken och symptom som svår trötthet

Relaterade artiklar


 • Mat & träningstips
 • hem rättsmedel för mul smärta
 • farligt mögel hemma
 • hur man kan hjälpa när din familjemedlem har cancer
 • hur man ska behandla örat allergier
 • är HRT ok för kvinnor i tidig menopaus ?
 • hur man gör en alanon Steg 3
 • gemensamma laboratorium och diagnostiska tester
 • dietdrycker & graviditet
 • Vilka tecken och symtom på svartmögel inandning ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com