stift och nålar i händer under graviditeten

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-11
Medan gravid , din kropp förändras på ett dramatiskt sätt-fogar slappna av , ökar blodcirkulationen , hudpigmentering mörknar . Dessa förändringar har biverkningar och kan skapa känslor som är oroande och besvärligt, men ofta inte ett tecken på ett allvarligt problem . Känsla domningar eller stickningar i händer , som ett exempel , kan vara skrämmande men sällan är det en anledning till oro. Förstå varför " myrkrypningar " känsla pågår tillsammans med idéer för behandlingar kan lindra oro

Primär Orsak

En av orsakerna till en stickande känsla i händerna (och ibland fötterna) kan vara av två slag. Först har kroppen något tröga venöst återflöde av blod på grund av den gravida kroppens ökad blodtillförsel och tendensen att binda vatten. Vävnader som omger nerverna blir ödematös, eller fyllda med vätska, vilket skapar tryck på nerverna. Trycket på handleden nerver leder till stickningar eller domningar i händer, särskilt tummen och två fingrar. Denna känsla kallas karpaltunnelsyndrom och drabbar många gravida kvinnor.

Andra orsaker

Medan karpaltunnelsyndrom är den mest sannolika boven i stickningar i händer för gravida kvinnor, näringsbrist också kan orsaka detta symptom. Din kropp har stora näringsbehov under graviditeten, vilket ibland kan leda till brister på mineraler, vilket leder till känsla av stickningar eller myrkrypningar, i dina händer. Magnesium brist kan orsaka stickningar i händer, tillsammans med en rad andra symptom. Anemi, eller järnbrist , kan också orsaka stickningar i händer och fötter.

Diagnos

Din läkare eller barnmorska behöver därför informeras om alla jobbig graviditet symptom , bland annat en myrkrypningar känsla i dina händer . Han kommer förmodligen vill dra blod för att utesluta någon ogynnsam orsak och se blodet mineral är tillräckliga. Dessutom kan han hänvisa dig till en specialist eller sjukgymnast om det verkar som din stickningar är extrem eller till allvarlig oro .

Behandling för karpaltunnelsyndrom

Behandling av stickningar händer beror på orsaken . För karpaltunnelsyndrom, är beteendet förvaltning brukar rekommenderas . Låt dina händer vila ofta under dagen , vilket kan vara särskilt effektiv om du använder dina händer och fingrar i ditt dagliga aktiviteter . När du skriver , att använda stöd för att säkerställa att dina handleder är i en neutral ställning-inte vinklade uppåt . Kalla kompresser är ett användbart verktyg för att lindra obehag och en handled bettskena kan ibland hjälpa . Om din smärta och tinging är extrem , då din läkare eller barnmorska kan rekommendera att du får kortison .

Behandling för brister

Behandling av mineralbrist är ofta lättare för dig att lösa . Tala med din läkare eller barnmorska hur du ökar intaget av mineralet där du är bristfällig . Livsmedel som innehåller magnesium inkluderar mandlar, cashewnötter , spenat , hälleflundra och jordnötssmör . Järn-rika livsmedel innehålla gröna bladgrönsaker , rött kött , äggula och järn-berikade spannmål . Ibland din läkare eller barnmorska kan rekommendera ett mineraltillskott för att hjälpa kroppens mineral -nivåerna normaliseras snabbare .

Outlook

myrkrypningar känsla i dina händer är oftast en flyktig symtom på graviditet. Eftersom både graviditet är fysiologiska effekter och näringsmässiga krav sista bara så länge som graviditeten , kommer din kropp återvänder sannolikt till det normala efter det att barnet är fött . Om dina symtom kvarstår , kontakta din läkare eller barnmorska för att bestämma nästa steg .

Previous:nothing Next:medicinsk kontroll checklista

Relaterade artiklar


 • hur man får upp tidigare
 • hur man kan minska kostnader för läkarvård när underinsured eller oförsäkrade
 • ärvda vs lärt drag
 • hur man förbereder för en läkare besök
 • hur man kan hjälpa en kvävande baby barn
 • tecken och symtom på ägglossning och graviditet
 • gör ett hysterosalpingogram ont
 • Vilka tecken och symtom på graviditet i vecka 11 ?
 • hur man bestämmer barnet kön utan ultraljud
 • vad som orsakar brunt vax på en regelbunden basis?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com