tecken och symptom som svår trötthet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-08
Mayo Clinic definierar kronisk eller svår trötthet som konstant känsla av att vara trött, men utan möjlighet att känna sig utvilad efter sömn. Orsakerna som svår trötthet är svåra att sätta fingret på men de kan variera från en fysisk kondition som en bakterie-eller virusinfektion, till psykologiska problem som hindrar djup sömn. Behandlingen inkluderar beteendeterapi psykiska problem, sömn terapi eller behandling av lågt blodtryck, vilket kan beröva kroppen av syre och orsaka sömnproblem.

Energi

En person som lider av svår trötthet kommer att ha en märkbar brist på energi. Han eller hon inte kommer att delta i fysiska aktiviteter såsom promenader eller springa, och har inga tecken på att vara strömförande omedelbart efter uppvaknandet från viloläge.

Focus

Svår trötthet hindrar människor från att kunna fokusera, och även kan få dem att somna under möten eller vid bilkörning.

Depression

Även depression kan vara en orsak till svår trötthet, det kan också vara ett symptom. En person som lider av trötthet kan känna sig deprimerade och lynnig för vad som verkar finnas någon anledning alls.

Smärta

Utan förmån för djup sömn, lederna i kroppen inte kan få det syre de behöver under sömnen att förbli friska. Med tiden kommer det att resultera i gemensamma smärta i hela kroppen.

Muskeltrötthet

När musklerna är berövade syre på grund av trötthet de kommer att börja reagera på samma sätt som leder gör. Dina muskler kommer att känna ömmande och öm, även efter måttlig fysisk aktivitet.

Socker Dependency

Svår trötthet gör kroppen känns nedgångna, och som svar på behovet av energi kan du börja längta efter socker och koffein bara hålla sig vaken. Du kan börja få i sig kolhydrater med socker i form av cupcakes och andra sådana socker godis. Detta kan leda till viktökning.

Brain Symtom

Eftersom hjärnan berövas syre på grund av trötthet kan du börja känna av effekterna som huvudvärk, yrsel och svindel. Yrselattacker göra din huvud känns som om den snurrar och kan leda till svimningsanfall. Vertigo är känslan att miljön omkring dig snurrar. Det orsakar förvirring som kan göra promenader svårt och aktiviteter såsom bilkörning farlig.

Previous:nothing Next:kvinnor och kemiskt beroende

Relaterade artiklar


 • tecken och symtom på en fastklämd tillbaka nerv
 • hur man kan förebygga bristningar alla naturligt
 • om låg-dos acetylsalicylsyra
 • Feng Shui tips för att aktivera utbildning hörnet
 • hur man ska vara skallig med självkänsla
 • det bästa sättet att förlora en intuitiv flickor
 • nyfödda och beslag
 • effekter av livsmedel färg på barn
 • hur du hittar den bästa kräm ögat skrynkla
 • vänster sida hjärnans funktioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com