tecken och symtom på graviditet vid 8 veckor

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-02
Vid åtta veckor efter befruktningen , har barnet fingrar och tår att likna ett amfibiefordon varelse . Hon har ögonlock , början på en uppsättning lungor och även nervceller ansluter i hjärnan . Även ditt barn utvecklas snabbt , är hon fortfarande bara storlek , och liknande i form för att , en njure böna . Det är vad som händer med henne , nu ska vi se hur du måste känna .

Trötthet

De hormoner som arbetar för att säkerställa en hälsosam graviditet är som lugnande att mammor-att-vara . Ett hormon i synnerhet , progesteron , kan vara den skyldige bakom tröttheten. En annan orsak till graviditet trötthet efter åtta veckor är kroppens behov av att öka mängden blod som flyter till hjärtat . Det ökade blodflödet innebär ökad hjärtaktivitet och därmed utmattning.

urinering

Det ökade behovet av att urinera börjar vecka sex men är mer uttalad vid vecka åtta . Tvärtemot vad många tror , är barnet inte är stort nog att trycka på blåsan , vilket gör att urinering öka . Istället innebär det ökade blodflödet mer blod att filtrera genom njurarna . Den överskjutande avfall utvisas i form av urin . Gravida kvinnor också kissa oftare på kvällen, eftersom den vätska som byggts upp i armar och ben kan resa till njurarna lättare när kroppen ligger ner .

Illamående

Efter den åttonde graviditetsveckan , kommer illamående visas i form av graviditetsillamående . Även om det är allmänt känt att graviditetsillamående inträffar vid något tillfälle på dagen , har namnet för graviditet illamående fortfarande . Sjukdomen utlöses av vissa dofter , smaker och även genom att titta på vissa saker . Enligt en rapport MSNBC , förmiddag sjukdom tros ha en skyddande syfte för graviditet . Det kan bara vara en evolutionär säkerhetsåtgärd för att uppmärksamma mor till faror som gifter .

Smärta

Vid åtta veckorna av graviditeten , kan du börjar känna värk och smärta . Ömma bröst och rygg och buksmärtor är vanliga . Brösten sväller när de förbereder sig att producera mjölk för barnet att komma . Magsmärtor uppstå i livmodern och barnet växer , sträcker magmusklerna och huden . Ryggsmärtor upplevs som på grund av den växande och föränderliga livmodern.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på komplikationer under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur reparera Littmann stetoskop
 • tecken och symtom på graviditet efter missfall
 • är av plast förvaringskärl säker för uppvärmning ?
 • hem rättsmedel för att ta bort glasfiber från huden
 • Hur du tar din kontaktlins ut
 • Hur man testar dyslexi
 • skelettsystemet fakta
 • hur man får din fru att gå ner i vikt
 • Hur man väljer en diet för en äldre person
 • bakterier som finns i badrum
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com