tecken och symtom på komplikationer under graviditeten

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-02
Din kropp genomgår otroliga förändringar under graviditeten, och tyvärr inte alla av dem är bra. Möjliga komplikationer under graviditeten nummer i dussintals även om vissa är vanligare än andra, enligt den amerikanska Graviditet Association. Vissa komplikationer, såsom Rh negativ sjukdom och grupp B streptokocker, endast diagnostiseras via labbtester och inte erbjuder några yttre observerbara symtom. Andra komplikationer göra uppenbar i fysiska symptom , vilket gör det möjligt att diagnostisera och behandla dem för hälsa och säkerhet mor och barn .

utomkvedshavandeskap

Ett utomkvedshavandeskap uppstår om ägget fäster på en annan plats än livmodern , Vanligen i äggledaren . Detta måste åtgärdas omedelbart eftersom äggledaren inte kan bostäder ett växande foster . Symtom på utomkvedshavandeskap inkluderar kraftiga smärtor i buken eller bäckenet , signalerar att det växande fostret sätter press på tuben . Vaginal blödning kan uppstå, vilket tyder på att röret har spruckit, vilket kan åtföljas av svaghet eller svimning

graviditetsdiabetes

Graviditetsdiabetes inträffar när kroppen inte producerar tillräckligt med insulin för att behandla blodsockret på rätt sätt under graviditeten. . Det kan orsaka större storlek spädbarn och för tidig födsel om det inte behandlas. Symtomen inkluderar en ovanlig ökning av törst och badrum resor som kroppen försöker spola extra socker via njurarna. En obalanserad blodsockernivån kan också resultera i trötthet, illamående och dimsyn.

Havandeskapsförgiftning

Havandeskapsförgiftning kallas även preeklampsi och graviditet-inducerad hypertoni. Detta tillstånd kännetecknas av högt blodtryck under graviditet och kan leda till låg födelsevikt hos spädbarn. Mild preeklampsi kanske inte visar några märkbara symptom, men som svårighetsgraden ökar, symtom som huvudvärk, dimsyn och illamående kan förekomma. Buksmärtor och sällan urinering är ytterligare varningsskyltar för högt blodtryck, och bör åtgärdas omedelbart.

Hyperemesis gravidarum

En av de vanligaste graviditet symptom är illamående, även känd som graviditetsillamående. Hos en del kvinnor blir det oftast obetydlig irritation en svårare form som kallas hyperemesis gravidarum , och kan orsaka uttorkning och viktminskning. Symtom på denna extrema form av graviditetsillamående inkluderar konstant illamående åtföljas av allvarliga anfall av kräkningar och oförmåga att hålla maten i magen . Du kan också utveckla huvudvärk och uppleva en minskning av urinering .

Previous:nothing Next:prednison ögondroppar effekt på blodtrycket

Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om din svullna fötter
 • glödhet öron & klimakteriet
 • HPV sändningen barn
 • Hur konvertera miles träningscykel till steg
 • fördelarna och nackdelarna med ett endoskop
 • Fakta om sen abort
 • hur man rensar örat tryck
 • hur man arbetar med dina barn
 • om en manlig tar kvinnliga hormoner
 • luftföroreningar och lungsjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com