tecken och symtom på peritoneal tuberkulos

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-21
Peritoneal tuberkulos är en typ av lungsjukdom som även kan påverka andra delar av kroppen . Lungröntgen är ofta nödvändiga för att korrekt diagnos tuberkulos . Enligt TB Alert webbplats ( tbalert. org ) , alla former av tuberkulos kan botas med sällsynta fall av komplikationer . Däremot kan en person dö om han inte får behandling .

Fever

Enligt TB Alert , upp till 80 procent av tuberkulos patienter har feber . En feber är kroppens sätt att svara på en infektion . Människor med tbc kan ha en konstant eller ihållande feber med värk i kroppen och frossa .

blodig hosta

En av de viktigaste symptomen på peritonealdialys tuberkulos är en blodtillblandad hosta . Hostan kan vara så allvarliga att en person konsekvent kommer hosta upp blod . Detta kan orsaka yrsel och gör det svårt att sova . Om du någonsin märker detta symptom är läkarvård behövs . Har någon tar dig till akuten för att få hjälp .

förstorade lymfkörtlar

förstorade lymfkörtlar i halsen och ljumsken är också ett tecken på tuberkulos . Du kommer att märka lymfkörtlar är svullna och smärtsamma vid beröring . Komplikationer som en bristning eller böld kan orsaka infektion .

Back Pain

Ett annat tecken på tuberkulos är allvarlig ryggsmärta. Smärtan är en bultande eller stickande smärta i ryggen som kan orsaka en person att känna trötthet . Sjukdomen kan påverka ryggraden , fotled och höft , tillsammans med andra delar av kroppen .

magsmärtor

Magvärk följt av svår diarré tillsammans med svullen buk och snabb viktminskning är ett tecken på tbc . Svåra komplikationer är tarm hinder . Ett hinder är resultatet av påverkade avföring i tjocktarmen . Detta kan orsaka en del av tarmen dö av .

bröstsmärtor och andnöd

Enligt TB Alert , ytterligare ett tecken på tuberkulos bröstsmärtor . Bröstsmärta känns oftast som huggande kraftiga smärtor . En person kan också uppleva andnöd samtidigt . En häst röst kan också uppstå genom smärta och andningssvårigheter.

Sår

Sår på huden , speciellt ansiktet är tecken på tbc . De sår kan vara smärtsamt och kan utsöndras med puss . Utan rätt behandling dessa sår kan leda till en infektion .

Previous:nothing Next:vuxna gruppbostäder i Minnesota

Relaterade artiklar


 • Premarin & bröst tillväxt
 • barn stimulans och sensoriska processer sjukdom
 • moderskap - ledighet lagar i Arkansas
 • varför växer mullvadar svart hår ?
 • vad är syftet med stetoskop ?
 • Information om idrottsmedicin läkare
 • tillförlitlighet preventivmetoder
 • huvudvärk från ammande
 • hur man kan hantera hunger
 • hur man får prisvärda linser PureVision kontakt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com