tidig kirurgisk vs piller abort

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-08
En tidig abort är något som tar plats normalt senast den 10 graviditetsveckan. De metoder som finns för en tidig abort omfatta aspiration abort ( tidig kirurgisk abort ) eller medica ( piller ) abort . Det finns olika fördelar och nackdelar med varje metod och en kvinna bör diskutera alla hennes alternativ grundligt med sin vårdgivare innan hennes val

Medicinsk Pill Abort

En medicinsk abort måste förvalta en abort medicinering och görs genom att den åttonde graviditetsveckan. Valen inkluderar Mifepristone eller Mifeprex . Normalt är båda piller används för att avbryta en graviditet och det innebär två läkarbesök . Mifepriston fattas om dagen. Mifeprex tas på dag två, tre eller fyra genom att låta pillret lösas upp i munnen mellan kinden och tandköttet eller under tungan . Typiskt abort kommer att ske inom några timmar . En uppföljning tid hos läkaren är inställd för två veckor efter det första besöket . Framgången är 97 procent , och en kirurgisk abort görs i de fall av misslyckande . Kostnaden är ca $ 400 till $ 600 .

Aspiration Abort

Ambitionen abort teknik , eller kirurgisk abort vakuum , sker genom den första trimestern, eller tolv veckor, trots att i händelse av en graviditet under sex veckor , misslyckades aborter är högre . Det handlar om en läkare besök som varar i några timmar , även om själva förfarandet tar cirka tre till fem minuter. En uppföljning besök inträffar tre till fyra veckor sedan . Kramper under och efter förfarande kan vara stark , och smärtstillande medicin kan ges . Lätt till måttlig blödning kan fortsätta upp till två månader efter abort . Framgången är över 99 procent . Kostnaden varierar från flera hundra till över $ 1. 000.

Överväganden av medicinsk abort

Nackdelar med en medicinsk abort är bland annat att det tar flera dagar att slutföra och är inte helt förutsägbar , kramper kan vara svår och det kan pågå längre än strävan tekniken . Den har också en högre felfrekvens än den kirurgiska metoden och det tar två eller flera besök för läkaren .

Överväganden av kirurgisk abort

Nackdelar med kirurgisk abort inbegripa användning av instrument i livmodern , anestetika och smärta läkemedel , som kan ha biverkningar . En kvinna kan inte ha en kamrat med henne och har mindre kontroll över processen än med medicinska piller tekniken . Vissa kvinnor är också oroliga av ljudet av vakuum aspirator , och det kan inte göras så tidigt som medicinsk abort .

Effekter

En studie av National Institute of Child Health och Human Development fann att abort piller är säkra och inte utgör något hot för framtida graviditeter eller en kvinnas hälsa och inte ökar risken för Tubal graviditet , missfall , för tidigt född eller låg födelsevikt spädbarn i framtiden .

Previous:nothing Next:sensoriska diet för arbetsterapi

Relaterade artiklar


 • hur man förbereder för din läkarmottagning besök
 • hur man får snabb lindring med illamående rättsmedel
 • tecken och symtom på bröstcancer
 • Information om idrottsmedicin läkare
 • hur man kan minska ditt barns exponering för kvävning
 • negativa effekterna av magnesiumstearat
 • vad man ska förvänta sig av en prostata tentamen
 • smärttolerans hos nyfödda
 • kan du få influensa genom ögonen?
 • sleepovers & sängvätning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com