vad är den fysiska domänen i utvecklingen ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-05
Personer som studerar mänskliga utvecklingen inser att det finns olika aspekter av hur vi växer och förbättras. Till exempel , vi inte bara gå igenom förändringar som pubertet , men vi också lära dig att interagera med människor och tänka i abstrakta sätt . Developmentalists separera dessa aspekter i olika kategorier eller domäner , för att hålla deras arbete organiseras och tillämpas . Den fysiska domänen är en av de särskilda områden developmentalists studie

Definition

Developmentalists vanligen separata utvecklingsstudie i 3-5 områden , beroende på deras syn på utvecklingen . Oavsett det totala antalet av domäner, hänvisar den fysiska domänen alltid till fysiologiska förändringar som sker i kroppen, såsom puberteten . Detta inkluderar sensomotorisk och nervsystemets utveckling . Till exempel hur vi ser eller smak är en del av den fysiska domänen , som är att kunna förfina finmotorik som greppa ett russin .

Överlappande

Den fysiska domän inte utvecklas i isolering från andra domäner , utan överlappningar . Till exempel kan en tonåring känner ångest om att utveckla bröst eller växer mycket höga, och detta i sin tur kan påverka hur hon känner ( de känslomässiga domän ) och samverkar med andra ( sociala området ) . Developmentalists studera alla domäner snarare än bara den fysiska domänen av denna anledning .

Program

Yrkesverksamma från olika områden kan finna kunskap om den fysiska domänen användbar . Enskilda personer kan ansöka den för att skapa lektionsplanering ( särskilt för gym och sportaktiviteter ) , diagnostisera fysiska missbildningar och att utveckla behandlingen på grundval av de fysiska brister . De kan också tillämpa den för utvecklingen av bl. a. leksaker och kläder .

Betydelse

Förstå den fysiska domänen är viktig eftersom den är en indikator på normalitet . Till exempel, om ett barn inte kan styra denna lemmar med den tid de är mellan 6 till 9 månader gammal , då detta indikerar att något kan vara fysiskt fel på barnet , eftersom majoriteten av barn i den åldern kan slutföra denna fysiska aktivitet , Enligt Child Development Institute . Övervakning fysisk utveckling också berättar yrkesverksamma huruvida det kan finnas brister i andra områden , särskilt den kognitiva domänen eftersom alla domäner är kopplade till varandra.

Överväganden

Trots att människor går igenom fysiska utveckling i en ganska förutsägbar ordning , är det viktigt att komma ihåg att det finns en subjektiv aspekt att definiera som "normalt " fysiska utveckling . Till exempel kan långa människor från en nation inför kortare människor från en annan nation som onormal bara på grund av de fysiska höjdskillnaden , trots att både korta och långa människor har utvecklats normalt. Således är det mycket bättre att titta på den fysiska domänen i fråga om specifika processer och biologiska svar som gäller alla människor , snarare än i termer av jämförelser som kan hamna diskriminerande bygger på kultur .

Previous:nothing Next:vad som är ytaktiva i andningen ?

Relaterade artiklar


 • hur man gör hälsosamma måltider för din tonåring
 • hur man sållar ut fluor från kranvatten
 • Vad händer på en hälso-screening?
 • nabumeton interaktion
 • hem rättsmedel för feminina klåda & bränning
 • hur man bestämmer barnet kön utan ultraljud
 • holistisk medicin kontra traditionell medicin
 • bra pension platser i North Carolina
 • hur man kan se friska hjärnan utvecklingen av ditt barn under graviditeten
 • instruktioner för hur man rengör en bricka elefant öra
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com