vad är meningen med antimikrobiella ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-20
Termen " antimikrobiella " används för att hänvisa till agenter som förstör eller begränsar tillväxten av mikroorganismer . Antimikrobiella produkter används ofta mot bakterier , virus och mögel . De kommer från ett antal klasser , och kan hittas i både tillverkade och naturliga former . Det är viktigt att förstå skillnaderna i Antimicrobial produkter , och konsekvenserna av deras användning

Antibiotika

Antibiotika är en gång typ av mikrobiell produkten . Dessa produkter effekt endast tillväxt och liv bakterier . De är oftast används för att behandla bakteriella infektioner i kroppen , men de kan också hittas i medel som är avsedda för att döda bakterier på hushållens ytor . De flesta av de antibiotika vi använder idag upptäcktes mellan 1945 och 1970. They ursprungligen odlade från levande organismer , som penicillin var från mögel . Idag medicinska tillverkare kan skapa dem syntetiskt .

Antiviral

Den stora framgången av antibiotika har drivit forskning inom området av antivirala läkemedel . Dessa läkemedel är utformade för att angripa ett specifikt virus . Det skadar viruset innan viruset kan ange en cell , vilket viruset inte kan föröka sig . Liksom antibiotika de kan användas till mycket liten risk att den infekterade individen .

svamp

läkemedel mot svamp är också tillgängliga för att behandla sjukdomar som orsakas av en svampinfektion . Dessa läkemedel är farligare för den smittade individen än andra antimikrobiella medel eftersom de är programmerade att angripa celler som liknar de celler av mänskliga vävnader . Det finns två grundläggande typer av svampdödande läkemedel , aktuella och systemiska , eller de som används externt och de som ges av oral dos eller injektion .

Desinfektionsmedel

desinficeringsmedel är antimikrobiella produkter som är avsedda att döda mikroorganismer på ytor . Vanliga desinfektionsmedel våtservetter och spray används för att eliminera bakterier , virus och svamp på bord och disk , och andra ytor . Antiseptika är speciella desinfektionsmedel avsedda att användas på huden för att döda bakterier på ytan av huden och skydda skär-och skrubbsår från smitta .

Varningar överanvändning av antibiotika och antivirala läkemedel är vanligtvis skulden för skapande av läkemedelsresistenta sjukdom . Tagit antibiotika under lång tid också kan skada kolonier av goda bakterier i tarmen vilket stöd matsmältningen och förser kroppen med vitamin K. Enligt Washington Toxics Coalition , flera studier tyder på att de som inte är utsatta för mikrober , som är upp i alltför steril miljö , berörs mer av astma och allergier.

Previous:nothing Next:mänsklig näsa fakta

Relaterade artiklar


 • hur man läka akne snabbt och naturligt
 • Vilka är farorna med Epsom salt ?
 • hem rättsmedel för att ta bort glasfiber från huden
 • hur man förlorar vikt rätt och enkelt sätt
 • kalium jod använder
 • vad är pes planus ?
 • fördelar och nackdelar med rotavirusvaccin
 • Hur testar du ditt hus för bly färg ?
 • Graviditet: hur man kan påskynda arbetskraft
 • Hur får man en shapelier rumpa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com