vad är meningen med ergonomiska?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-19
Med åtta eller fler timmar spenderas på arbetsplatsen varje dag , din kropp kan utsättas för skadlig repetitiva rörelser och arbetsställningar under hela din arbetsdag . Enligt US Bureau of Labor Statistics , 29 procent av alla skador under 2007 orsakades av belastningsskador. Ergonomi innebär studier av hur kropp och själ kan uppnå optimal funktion samtidigt utföra dagliga sysslor inom en arbetsyta miljö

Identification

Ergonomi är specialiserat på studier av arbetsytan design och dess effekter på arbetstagaren. Det slutliga målet är att tillhandahålla en atmosfär där optimala arbetsresultat är möjligt, enligt UCLA Ergonomi. Detta innebär att förstå de fysiska och beteendemässiga behov användaren inom gränserna för en arbetsyta. Ergonomi drar av ett brett spektrum av discipliner som psykologi, medicin, datavetenskap och industriell design i syfte att producera utrustning (stolar, bänkar, plattformar) och arbetsytor som är rumsligt kompatibelt med användarens behov.

Funktion

Rätt arbetsyta design kan bidra till att minska trötthet, stress och obehag som så ofta åtföljer långa timmar vid ett skrivbord eller i en arbetsstation, enligt UCLA Ergonomi. I själva verket fungerar ergonomi för att förbättra användarnas förmåga att fungera effektivt inom sitt arbetsområde. Det minskar risken för mänskliga misstag och skapar en roligare arbetslivserfarenhet.

Fysisk Dynamics

De som utformar ergonomisk utrustning analysera den fysiska dynamiken i komfort och prestanda och hur den förhåller sig arbetsyta design, enligt Human Factors and Ergonomics Society. Detta kallas gränssnittet analys och den anser att en lång rad fysiska egenskaper eller storlekar inom den utrustning designprocessen. Också i beaktande är de olika leder, muskler och ställningar av den mänskliga kroppen och deras motsvarande serier av rörelser vid förflyttning inne i arbetsytan . I slutändan ger detta data en baslinje som identifierar fysiska begränsningar av kroppen när de utför repetitiva eller slutna verksamheter

Mental Dynamics

Efter lång tids arbete inom en arbetsyta-. vare sig det datorarbete , montering linje eller andra manuella uppgifter-individer kan bli mentalt trött och uttråkad . Dessa villkor kan öka sannolikheten för fel och bidrar till känslor av missnöje med jobbet , enligt Human Factors och Ergonomiförening . Ergonomiskt arbetssätt för att mäta dessa kognitiva ( mentala ) eller perceptuella variabler och förstå hur arbetsytan åtgärder kan bidra till arbetstagarnas produktivitet och komfort . Utrustning mönster sedan bygger på ökad de aspekter som bidrar till förbättrade arbetsprestationer.

Justeringar

Det övergripande syftet att göra ergonomiska anpassningar inom en arbetsyta är att främja hälsa, säkerhet och användarvänlighet , enligt Medline Plus . De typer av justeringar som behövs beror på vilken typ av arbete och den utrustning som används . För personer som arbetar vid en dator, tangentbord positionering , stol nivå och skrivbord justeras i höjdled kan alla påverka användarkomfort, fokus och koncentration , enligt den amerikanska arbetsterapi Association . Korrekt lyftteknik inom roller där upprepade lyft krävs kan minska graden av trötthet och risk för skador . En vadderad plattform eller matta kan också bidra till att minska användarens trötthet i roller som kräver stående på ett ställe för långa perioder .

Previous:nothing Next:diet för ett barn på sex månader

Relaterade artiklar


 • tecken och symtom på graviditet i 1: a månaden
 • hur man läka torr, kliande händer
 • hur man eliminerar pormaskar från din hud
 • Vad är normal estradiolnivåer?
 • hur man kan förebygga nacksmärta vid körning
 • spädbarn missfärgning av huden
 • hur man valde och ta kalciumtillskott
 • hur man ska äta mindre och gå ner i vikt genom att tugga mer
 • bakterier som finns i badrum
 • hur du utformar ditt eget program autism hem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com