vad är misshandlade kvinnor syndrom ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-13
Misshandlade kvinnor syndrom är ett psykologiskt tillstånd till följd av konsekvent eller svår våld i hemmet . Teorin bakom det står att en kvinna lär hjälplöshet efter cykler av upprepat våld . En kvinna blir deprimerad till en punkt där hon inte kan fatta oberoende åtgärder för att slå tillbaka , att fly eller söka hjälp från andra . Teorin har betraktats som kontroversiell när den presenteras i rättsfall där en misshandlad kvinna har dödat henne missbrukaren

Historia

Dr Lenore Walker introducerade misshandlade kvinnor syndrom på 1970-talet som ett sätt att hjälpa kvinnor berätta om sina upplevelser missbruk för att montera en försvar i brottmål . År 1979 släppte Dr Walker boken " den misshandlade kvinna ", som gav insikt om varför en kvinna stannar i ett våldsamt förhållande , vilka åtgärder som leder upp till henne att kämpa emot och varför mordet på hennes förövaren är en handling i självförsvar .

Identifiering

Enligt Dr Walker teori , skall klassificeras som en misshandlad kvinna , har en kvinna att ha utstått två cykler av missbruk . En typ av övergrepp är generationsskifte , vilket betyder att missbruket gått ned , till exempel från föräldrarna till barnen . Episodiskt missbruk hänvisar till ett upprepande mönster inom en familj , såsom makar eller övergrepp mot barn inträffar under en viss tid och som bevittnades av kvinnan.

Typer

Våldsutsatta kvinnor kan vara fysiskt, emotionellt , psykiskt , ekonomiskt eller ens sexuellt utnyttjade av sin partner. Missbruk korsar gränserna för ålder, ras , etnisk eller religiös tillhörighet . Bidragande faktorer i missbruk situationer är låg självkänsla , rädsla , ekonomiskt beroende eller bristande tillgång till lämplig hjälp . Misshandlade kvinnor uthärda övergreppen tro att de förtjänar det eller inte kunna fungera utan sina missbrukare .

Scener

Neka till andra och till sig själv att det finns ett problem i relationen och tro våld är en isolerad händelse utgör den första skede av misshandlade kvinnor syndrom . Skuldkänslor är den andra etappen , då missbruk har blivit normal , och kvinnan erkänner missbruk men känner att hon är skyldig . Upplysning, den tredje etappen , uppnås när den misshandlade kvinnan stannar skylla sig själv för övergrepp och erkänner fel av förövaren . Kvinnan lämnar inte förhållandet utan söker hjälp för sin partner och hoppas på förändring . Ansvar är det sista steget i misshandlade kvinnor syndrom . Kvinnan kommer till rätta med sin missbrukande partner och inser att problemet är bortom hennes kontroll . Hon inte längre gör ursäkter för missbruk och börjar vidta åtgärder för att lämna förhållandet .

Post-Traumatic Stress Disorder

Våldsutsatta kvinnor syndrom betraktas som en underkategori av posttraumatiskt stressyndrom ( PTSD ) . PTSD inkluderar en historia av exponering för en traumatisk händelse som är anmärkningsvärt beklämmande att nästan alla . Symtom på PTSD inkluderar dagtid fantasier , mardrömmar , flashbacks och ångest . PTSD är mest associerad med kvinnor som har bakgrund av fysiskt och sexuellt våld .

Previous:nothing Next:är bra foten bågar lika bra som ortoser ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska ditt barns exponering för kvävning
 • hur man gör en alanon Steg 3
 • hur man be om medicinsk rådgivning
 • hur du hittar beskrivningar av piller
 • vad som påverkar blygdläppar storlek ?
 • egenskaperna hos en sund relation
 • om AFLAC invaliditetsförsäkring fördelar
 • vad som är ytaktiva i andningen ?
 • hur man kan bota sjukdomar skabb
 • hur man gör ett välgrundat beslut om bröstförstoring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com