vad är några influenser av rökning bland ungdomar ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-25
Enligt Centers for Disease Control , " De flesta av de 45 miljoner vuxna rökare i USA började röka under tonåren . " . Mer än en tredjedel av barnen som försöker tobaken blir vanerökare innan gymnasiet . Det finns flera variabler när det gäller påverkan av rökning i vår ungdom .

Grundläggande influenser av rökning bland ungdomar

Den ursprungliga användningen av tobak nära korrelerar med lägre inkomst familjer , i kombination med föräldrautbildning är låga , och barnets ålder . De vanligaste åldrarna för en ung vuxen att börja röka är mellan 11 och 16. En ung person som börjar röka tidigt i livet är mer sannolikt att fortsätta röka under hela hans vuxna år.

Peer Pressure

Grupptryck är fortfarande den starkaste bidragsgivaren till tonåring rökning. Bland tonåringar, kommer 64 procent av hennes viktiga information från kamrater. Detta är den tid i livet då den typiska tonåringen upptäcker vem hon är. Han bryter bort från de begränsningar av lärare, föräldrar och samhället. Med detta kommer ett behov av att finna sin identitet. I SEP-okt 2003 av "pediatrisk omvårdnad," Elizabeth Anthony Mattey och Janice Selekman uppger att tonåringar "letar efter alternativ för att lösa frågor om identitet De hittar dessa alternativ i delad beteende bland sina vänner. . " En Knights mot Tobak studie visar att när en ungdom kändes som om en eller flera av hans kamrater rökte, han var mer benägna att röka. För när han kände sig som om det inte var en vedertagen praxis, han var mindre benägna att röka.

Reklam påverkar

Reklam finns överallt och påverkar fortfarande ungdomlig beslut när det gäller rökning. I det tidigare åldrarna 10 till 11, bara 38 procent av ungdomarna säger att de får sin information från tv och filmer. I upp till 61 procent av tonåringarna får sin information från tv och filmer. Med tobaksreklam begränsas på TV, det finns fortfarande annonser till lokala butiker och bensinstationer.

Parental Kommunikation

Parental kommunikation är fortfarande en mycket viktig aspekt som påverkar ungdomar beslut. Föräldrar som håller en bra linje för kommunikation med sina barn har en stark inverkan på beslutet att röka. En tonåring som känner en av hans föräldrar kommer att ogilla hans rökning är mindre sannolikt att börja röka. När båda föräldrarna (och inte bara en) kan bli upprörd, har den unga en betydande avskräckande.

Previous:nothing Next:ekosystem och jorderosion

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med konstterapi för barn?
 • Barnmorska information
 • effekterna av pektin
 • hur du tar bort celluliter naturligt och utan ansträngning
 • tecken och symtom på den första trimestern av graviditeten
 • hur man upptäcker förstorad prostata symtom
 • hur man bestämmer antalet dagar i din menstruation cykel
 • instrument som används i obstetrik
 • sköldkörteln viktminskning kompletterar
 • Hur säker är bältros vaccinet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com