vad läkarna inte berätta om klimakteriet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-13
Menopause är en tid i en kvinnas liv när äggstockarna slutar att fungera. Detta orsakar en kvinna att sluta med sin tid och lämnar henne oförmögen att få barn. Klimakteriet inträffar vanligen när en kvinna är mellan 45 och 55, även om för tidig menopaus är möjlig. Det finns många symtom och villkor som blir resultatet klimakteriet, och inte alla av dem nämns att kvinnor av sina läkare.

Mental Fog

Under klimakteriet är en kvinnas hormonnivåer förändras snabbt, vilket kan ha negativa effekter på hur hon känner. Vissa kvinnor upplever svår trötthet när du går igenom klimakteriet, enligt 34 Menopause Symptoms. com, en webbplats för att svara på frågor klimakteriet. Postmenopausala kvinnor har svårt att slutföra uppgifter eftersom de känner sig svag, trött och yr. Enligt Healthy. net kan klimakteriet sätter också kvinnor i en mental dimma, vilket gör dem känna att de inte kan koncentrera sig och allt verkar luddiga.

Överdriven svettning

Kvinnor är ofta varnas upplever värmevallningar under klimakteriet . Enligt Medicinenet. com, känns varm blixt som ett täcke av värme som plötsligt kommer över er. Vad läkarna inte nämner, är dock hur intensiv nattliga svettningar kan få under denna tid. Vissa kvinnor kommer att vakna upp mitt i natten för att finna att deras lakan är dränkt och deras kläder känns som de har haft en hink vatten hälls över dem.

Män kan uppleva klimakteriet

En föga känd Faktum är att män kan uppleva klimakteriet också. Även om det inte innebär äggstockar, är en förändring i hormoner erfarna, enligt hälsorelaterad webbplats Epigee. Org. När en man är medelålders, är det möjligt att hans hormonnivåerna sjunker. Detta resulterar i glömska, slöhet och nattliga svettningar.

Besläktade villkor

Klimakteriet kan göra kvinnor mer benägna att ett antal villkor, enligt Epigee. org. Under och efter klimakteriet, är en kvinna mer benägna att drabbas av benskörhet. Osteoporos minskar bentätheten, vilket resulterar i sköra ben. Hjärtsjukdom är också mer sannolikt efter en kvinna genomgår klimakteriet. Som en följd av torrhet i slidan, urinvägsinfektioner och vaginala infektioner är mer sannolikt att inträffa.

Previous:nothing Next:chi kung andningsövningar

Relaterade artiklar


 • hur man ansöker Solaraze gel
 • hur man skapar en sätesbjudning att vända
 • bakterier som finns i badrum
 • Vad kan familjemedlemmar förvänta sig av hemtjänst?
 • tecken och symtom på utomkvedshavandeskap brott
 • hantering av tidig menopaus
 • negativa effekterna av magnesiumstearat
 • Vilka är fördelarna med palmolja i hår & hud?
 • insekter och spindlar spray under graviditet
 • hur man rengör Maui Jim solglasögon
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com