var man kan hitta information förväntat leveransdatum

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-26
Att få två rosa linjer på graviditetstest är ett av de mest spännande tid i en kvinnas liv . Denna uppenbarelse kommer att sätta på hundratals frågor under din graviditet, men en av de första är när kommer barnet att vara här . få korrekt information är mycket viktigt , och att få en förväntad leveranstid eller förfallodatum är det första steget i att starta dina planer och din mödravård

beräknade tidpunkten för förlossningen Teorier

Varje kvinna lärs att tro att graviditet varar 40 veckor , men när den stora dagen inringat i rött på kalendern passerar vi börja undra vad som är fel och hur kommer vi har blivit " försenade . "Denna tanke på 40 veckor graviditetsveckan kommer från Naegele regelbok , som är standard för mätning av förfallodatum i USA och många andra länder i världen . Detta bygger på tanken att graviditeten är tio månens månader , som är från en nymåne till nästa , som beräknades som 28 dagar . Denna beräkning säger att graviditet varar 280 dagar . Denna teori fungerar bara om en kvinna har en 28-dagars cykel och hon har ägglossning den 14: e dagen i denna cykel . Många kvinnor inte . kortare eller längre cykla eller en tidigare eller senare ägglossning kan göra Naegele styre och uppskattade förfallodagen av. En undersökning från 1990 av Robert Mittendorf och kollegor , redovisas i tidskriften obstetrik och gynekologi , tittade på modern amerikansk kvinnors genomsnittliga graviditetsdiabetes perioden och visade att från koncept, var första gången mammor genomsnittliga 274 dagar , eller 288 dagar från hennes sista menstruationscykeln. Mödrar som inte är nybörjare kan förvänta genomsnitt 269 dagar från befruktningen eller 283 dagar från den sista menstruationen .

Använda senaste mens

Flera online räknare kommer att använda din senaste menstruation . De flesta räknare använder Naegele styre, och på en läkarmottagning , kommer läkaren eller sjuksköterskan använda en plast hjul som ger förfallodagen-. vanligtvis baserat återigen på standarden på Naegele regelbok

med datum för befruktningen eller ägglossning

Använda den dag befruktningen eller dagen för ägglossning är en bättre indikator för när förfallodagen kommer att bli. Men för att göra detta måste du ha varit spåra perioder och oftast spåra din ägglossning med hjälp av någon metod innan du fick reda på att du var gravid . Ägglossningen är normalt spåras genom att registrera din basala kroppstemperatur . Andra sätt att spåra ägglossning är genom att göra notera förändringar i livmoderhalssekretet och förändring i cervikal position . Använda ägglossningstest kan du övervaka ditt hormoner . Kvinnor som gör det är oftast de som aktivt försöker bli gravida eller har haft problem att bli gravid . Med hjälp av denna standard kommer din förfallodagen vara 266 dagar från dagen för befruktningen .

Använda blodprov

Läkare kan använda ett blodprov som mäter hCG i kvinnans blod för att avgöra hur långt i sin graviditet hon är . Utifrån denna information kan en vårdgivare ger en mer rättvisande förfallodag än att baserat på senaste menstruation . Detta test kommer vanligtvis vara en del av din första prenatal blodprov.

tidigt ultraljud

I första trimestern av graviditeten kan en läkare göra en ultraljudsundersökning för att se fostret i livmodern och bestämma dess graviditetslängd . Detta mäts genom utvecklingsmässiga milstolpar och storlek på fostret . Detta är den mest noggranna mätningar för att bestämma förfallodagen . Omedelbart när förfallodagen har fastställts med hjälp av ett ultraljud , kommer vårdgivaren använda detta datum för återstoden av graviditeten .

Previous:nothing Next:är injekteringsbruk för kakel skadligt för ett foster ?

Relaterade artiklar


 • vad är lateral andas ?
 • hur man har mer energi naturligt under dagen
 • Hur är röntgen till hjälp?
 • kvinnor och skrumplever
 • hal elm för baby eksem
 • hur man kan förhindra hår mjäll
 • hem patienten säkerhet & försiktighetsåtgärder falla checklista
 • Graviditet & kemo
 • nabumeton interaktion
 • öga rörelseomfång övningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com