varför barn blir gomspalt ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-07
En gomspalt eller läpp är en typ av missbildning . Kluven läppar eller gommar förekommer i hälften av alla 700 till 1. 000 födda. Gomspalt är vanligare hos flickor , medan kluven läppar oftare i den manliga kön . Det finns ett antal potentiella orsaker till dessa fosterskador

vävnadsbildning

Under graviditeten fostret utvecklas vävnad som formar munnen och läppar. I vissa fall kommer dock ett barn utvecklas inte tillräckligt vävnad att bilda munnen eller på läpparna , vilket resulterar i en läpp-eller gomspalt .

Ärftlighet

gomspalt eller kluvna läppar är vanligare bland vissa kulturella grupper, däribland barn från Native American , latino eller asiatiska kulturer . Gomspalt eller läppar är också mer sannolika när bebisar har minst en förälder som har haft en gomspalt eller läpp .

Gener

En eller båda av föräldrarna måste bära på genen för missbildning för barnet att utveckla en läpp-eller gomspalt grund av en gen . Mayo Clinic innebär att om genen finns en av de utanför miljöfaktorer som väcker den genen då ska framgå , men anger Medical News Today att forskning tyder på att muterade gener kan påverka huruvida en bebis utvecklar en gomspalt utan Förekomsten av miljöfrågor för att utlösa den .

Droger och alkohol

Spädbarn som utsätts för narkotikabrott av mamman, alkohol eller vissa mediciner kan vara mer benägna att utveckla en läpp-eller gomspalt i livmodern . Dessutom kan rökning av modern och vissa virus som erhållits genom modern under graviditeten påverkar gener som orsakar en gomspalt eller läpp . Detta kommer i allmänhet uppträda under de första tre månaderna av graviditeten eftersom vävnader bildas.

Nutrition

Mayo Clinic visar att näring av modern kan ha en effekt på utvecklingen av en gomspalt eller läpp . Detta inkluderar en brist i det näringsämne folsyra . Studier från National Institute of Environmental Health Sciences har visat att folsyra minskar förekomsten av vissa missbildningar hos populationer som har ett stort antal barn som föds med gomspalt eller kluvna läppar . Därför studier hävdar att en ökning av folsyra som oral vitamin eller via vanlig kost bidrar till att förebygga eller minska svårighetsgraden för läpp läppar eller smaklökar hos spädbarn .

Previous:nothing Next:öron brinnande & klimakteriet

Relaterade artiklar


 • hur du hittar en husläkare
 • hur man upptäcker manlig bröstcancer
 • hur du justerar trycket på en remstar CPAP
 • naturläkemedel mot förgiftning under graviditeten
 • Vilken typ av medicin gör invärtesmedicinare praktiken?
 • vad är orsakerna till bruna fläckar på naglarna ?
 • vård av nyfödda som väntar viktökning
 • hur gå ner i vikt äta råa livsmedel
 • hur man kan slå graviditet syndrom dimma hjärnan
 • Hur berätta om det finns risk för behandlingsbart infektioner på din läkarmottagning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com