varför lär pre- teens om menstruationscykler ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-18
Enligt Mayo Clinic, börja några flickor mens vid 8 års ålder medan andra inte börjar sitt perioden fram till 12 års ålder. De flesta pre-teen girls hitta föremål för menstruation pinsamt och svårt att tala om, trots att de i allmänhet har väldigt lite kunskap om ämnet. Därför börjar en tidig kommunikation om menstruationscykeln för pre-teens är viktigt

Undervisning främjar förståelse

Undervisning pre-teens om mens tillåter flickor att ha en förståelse för vad som händer med deras kroppar när menstruationen börjar. Till exempel bör pre-teens förstå att en menstruation är inte en förbannelse, som vissa människor tyder på, men det är en kvinnlig kropp visar att hon kan tänka barn. Din pre-tonåring skall lära sig att det som händer i menstruationscykeln är att ett ägg är producerad av en äggstock vid ägglossningen och om ägget inte befruktas i livmodern foder utdrag den, vilket resulterar i en period.

Undervisning Assists Pre-Teens att hantera Cramps

Kramper, från mild till svår, är vanliga under menstruationen. Pre-teen girls kan bli rädd eller osäker på hur att hantera dessa kramper om de inte är informerade om deras menstruationscykeln. Du kan hjälpa din pre-tonåring genom att låta henne veta att drugstore ge en mängd olika over-the-counter mediciner för kramper och att det finns några huskurer som hon kan använda för att lindra smärtan . Rättsmedel kan innefatta användning av en värmedyna på nedre delen av magen eller lätt motion . Låt henne veta att olika metoder för att minska svårighetsgraden av kramper fungerar olika för olika människor och hon kommer att vara svårnedbrytbara i att ta reda på vad som fungerar för henne .

Läromedel Pre-Teens med ordentlig vård

Du måste lära din pre-tonåring om användningen av tamponger och bindor . Mayo Clinic visar att köpa en mängd olika tamponger och bindor så att pre- tonåring kan se vilken som är mest effektiva för hennes personliga bruk . Du måste prata med din pre-tonåring om hur tamponger skall införas , hur ofta de ska kontrolleras och hur länge de ska användas . Du bör också diskutera korrekt bärandet av kuddar , samt personlig hygien och deras användning. När pre- teens förstå ett korrekt förfarande att använda i vården av sig själva under menstruationscykeln , kommer de att bli mer självständiga i vården av sig själva .

Undervisning främjar förtroende

När du lär din pre- tonåring om hennes menscykel Du bör råda henne att bära extra kuddar eller tamponger i hennes väska eller ryggsäck så att hon är beredd om hon börjar sin period . Du bör också förklara för henne att hon skulle besöka skolsköterskan om hon börjar sin period och är inte beredd . Dessutom diskutera med din pre- tonåring vad hon kan göra om läckage uppstår genom hennes kläder medan hon är borta från hemmet . Exempelvis kan hon vill ta ett byte av underkläder eller byxor i skolan och hålla dem i hennes skåp , eller hon kanske vill använda en jacka bunden runt midjan att täcka synliga läckor tills hon kan byta kläder . När din pre- tonåring förstår hur man kan undvika och /eller ta itu med läckage hon kommer att ha mer förtroende för att hantera sin tid .

Undervisning kan din pre-tonåring att vara medveten om eventuella problem

Mayo Clinic visar att för det första året din pre -teen får utsättas för oregelbunden mens och varierande längder period . Men efter denna tid finns tecken på att hon kan leta efter som kan tyda på att hon behöver läkarvård . När du lär din pre- tonåring vad symptomen på potentiella problem , blir hon aktiv i att ta itu med sina egna behov hälso-och sjukvård . Mayo Clinic rekommenderar att om din pre- tonåring har en menstruationscykel varar längre än sju dagar , om hon har en mycket tung flöde , om hon är oförmögen att kontrollera kramper , eller om hon inte har haft en period längre än tre månader behöver du kommer att behöva ta henne till läkaren .

Previous:nothing Next:fritidsaktiviteter inom äldreomsorgen

Relaterade artiklar


 • kemisk förändring i matsmältningen
 • hur man bränner 20 pounds snabbt
 • vad är pes planus ?
 • snabb lindring för kramp i benen
 • hur man hittar säkert mediciner under graviditeten
 • hur man öppnar en acl brace
 • hur man njuta av en massage
 • syftet med en HMO
 • tecken och symtom på komplikationer under graviditeten
 • hur man får snabb lindring med illamående rättsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com