vattenflaska faror

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-30
Vatten på flaska har nästan blivit en stapelvara i den amerikanska kosten. . Vatten på flaska är bekvämt och smakar fräscht. Men det finns faktiskt många faror som kan komma med vatten på flaska. På grund av dessa faror har många vänt sig till att använda alternativa metoder av att det innehåller vatten, t. ex. återanvändbara plastflaskor och flaskor metall. Men dessa andra former av buteljering vatten även kan innehålla faror som många människor kan vara omedvetna.

Miljöeffekter

Plast vattenflaskor, både återanvändas och disponibel, är dåliga för miljön. Även om återanvändbara plastflaskor är ett bättre alternativ än engångs plastflaskor, de är för till slut slängs. Mellan åren 1997 och 2007 spenderade amerikanerna omkring 11 miljarder USD på buteljerat vatten per år, enligt WebMD. Det gav miljarder plast vattenflaskor som nu sitter i deponier eller återvinningscentraler.

Bara 23 procent av alla vattenflaskor återvinns. De övriga 77 procent av flaskorna utgör mer än 2 miljoner ton plast går till deponi varje år, enligt WebMD. Detta är farligt för både växter och djurliv. Eftersom plast tar lång tid att bryta ner, är den totala effekten på miljön ifrågasättas i bästa fall.

Oro för hälsan

Det finns också oro för hälsan med hjälp av både engångs-och återanvändbara vattenflaskor. En kemisk, BPA (bisfenol A) är av grundläggande betydelse. BPA finns i många plast vattenflaskor. BPA har berörda miljö-och hälsoskydd grupper för år. I mars 2010, märkt Naturvårdsverket BPA som en "kemisk oro. " Vissa experter tror att BPA kan orsaka en lista på problem, bland annat diabetes , frågor reproduktion och beteendeproblem såsom ADHD och depression .

EPA har upptäckt att mer än 1 miljon pund. av BPA släpps i miljön varje år . De planerar att utföra ytterligare tester på de effekter som BPA har på miljön och människors hälsa .

Återanvända Flaskor

Ett sätt att vissa människor har behandlat miljöfrågorna i vattenflaskor är att ersätta engångsflaskor med återanvändbara som är gjorda av plast, aluminium eller rostfritt stål. Men även detta kan utgöra en fara. Enligt universitetet i Calgary, återanvända plastflaskor kan orsaka skadliga bakterier och till och med avföring, att bli fram i flaskorna. Barn är mest mottagliga för detta problem, eftersom de inte tvättar händerna så ofta som vuxna, och inte tvätta flaskorna ofta.

Tvätt plastflaskor med diskmedel och andra tvålar kan faktiskt orsaka flaskor att bryta ner, vilket gör att plast, som är gjord av petroleum och andra kemikalier som DEHA och polyetentereftalat, att läcka ut i vatten och andra vätskor, enligt Global Healing Center. Aluminium kan också läcka BPA när tvättas eller användas under "extrema omständigheter", enligt Gaiam Life. Rostfritt stål flaskor bara presentera risk för förekomst av bakterier, eftersom de inte innehåller några BPA, säger webbplats.

Previous:nothing Next:äventyr behandling program

Relaterade artiklar


 • anatomi av utsöndringsorganen systemet
 • tecken och symtom på prostatit hos män
 • depression i en 6 - årig
 • hur man mäter mögel & mögel
 • vad kollar hår drogtester för?
 • korttidsminne förlust till följd av stroke
 • hur man köper kondomer för sex
 • hur man besöka terminalt sjuka patienten
 • äldreomsorg strategier
 • hur man har ett öppet sinne
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com