vikten av verksamhet för äldre

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-21
Äldre människor ofta befinner sig med för lite att göra efter pensioneringen eller titta på sina barn växa upp och flytta bort. . Även om många aspekter av åldersrelaterade nedgången är oundvikliga, visar en växande mängd vetenskapliga bevis på att stanna arbetar med fysiska, psykiska och sociala aktiviteter kan hjälpa pensionärer att upprätthålla en sund själ, kropp och ande.

Mental funktion

Äldre personer som stannar kvar fysiskt aktiva avsevärt minska risken för försämring av kognitiva funktioner, Alzheimers sjukdom och demens, enligt en artikel som publicerades i Journal of American Medical Association. Fysiska aktiviteter är promenader, yoga, trädgårdsskötsel, golf, hushållsarbete och barnpassning, allt som håller en person som går på regelbunden basis räknas. Ju mer aktiva seniorer är, desto större nytta, så länge de inte overexerting själva. Andra fritidsaktiviteter som läsning, skrivning, lägga pussel, spela kort, öva ett musikinstrument och besöka vänner också är nära förbundna med nedsatt kognitiv försämring hos äldre vuxna.

Longevity

Regelbunden fysisk aktivitet minskar förekomsten av för tidig död följd av kroniska sjukdomar såsom hjärtinfarkt, stroke och diabetes. Det hjälper också människor att upprätthålla benmassan densitet , vilket kan bidra till att förebygga osteoporos . Äldre människor som motionerar regelbundet är också mer flexibla och mobila , som kan förbättra livskvaliteten och förlänga oberoende långt in de gyllene åren . Om du redan är aktiv , fortsätt med det , tänka två gånger innan du låter välmenande vårdgivare göra saker för dig som du enkelt kan göra själv . Om du har varit inaktiv ett tag , prata med din vårdgivare om olika sätt att öka din verksamhet . Enkelt sätt att lägga till mer motion på dagen inkluderar användning av en push klipparen istället för åkgräsklippare , parkera bilen längre bort från dig destinationen och går att plocka upp dagens tidning stället för att få leverans .

emotionella välbefinnande

Sociala aktiviteter kan hjälpa till att hålla äldre vuxna engagerade i världen och nära andra människor. Att delta i gruppaktiviteter och sociala evenemang hjälper äldre personer att upprätthålla en känsla av mening och syfte i livet, som kommer att öka emotionella välbefinnande. En brist på engagerande aktiviteter och för lite kontakt med andra kan leda till depression och andra negativa hälsoeffekter. Många organisationer såsom kyrkor, idrottsanläggningar och äldrecenter erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för att hålla äldre aktiva och delaktiga i sina samhällen.

Sleep

Många äldre människor utvecklar sömnproblem som de gamla. Får för lite sömn kan påverka mental funktion, nivåer energi, humör och immunitet. Daglig motion är ett sätt att bevara friska sömnmönster. Få tillräckligt med sömn hjälper seniorer att upprätthålla den energi och stämning som behövs för att vilja engagera sig i andra fritidsaktiviteter och sociala aktiviteter.

Previous:nothing Next:hälsa procedurer & fitness

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera miles träningscykel till steg
 • hur man ger en stimulerande ansiktsmassage
 • fördelarna och nackdelarna med ett endoskop
 • känslomässiga effekterna av influensa på föräldrar
 • Information om idrottsmedicin läkare
 • vad som är bra för graviditetsillamående ?
 • Effekten av eteriska oljor på graviditet
 • hur man byter en Garmin Forerunner 305 batteri
 • Vad orsakar diarré & magbesvär ?
 • graviditet och triglycerider
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com