vilken typ av kvicksilver är i ett glas termometer?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-10
En termometer för meteorologi eller för medicinska ändamål kan fyllas med kvicksilver . Denna form av kvicksilver är elementärt ( ren ) kvicksilver . Även om det inte är giftigt i sin grundämne kan kvicksilver oxideras till giftiga former när det utsätts för luft och andra kemikalier. Kvicksilver kan ersättas med galinstan-en metall legering , eller ett organiskt lösningsmedel som etanol eller toluen med ett extra färgämne . Kvicksilver legeringar används för kyla

kvicksilvertermometrar

Kvicksilver användes i den första termometrar som uppfanns av Fahrenheit och fortsätter i allmänt bruk idag. Termometern består av en glödlampa, där merparten av kvicksilver lagras, och en stam med ett kapillärrör i centrum. Eftersom kvicksilver är uppvärmd, expanderar den och kryper upp i kapillärröret. Markeringar längs kapillär på utsidan av termometern visar temperaturen.

Galinstan och Mercury Alloys

Galinstan är en flytande metall legering av gallium, indium och tenn. Det är betydligt mindre giftigt än kvicksilver och innebär en minimal risk efter exponering. Det har samma silvermetallic utseende som kvicksilver. Kvicksilver legerat med 8,5 procent tallium har en fryspunkt ca 20 grader under rent kvicksilver och används i termometrar krävs för att mäta mycket låga temperaturer.

Alkohol Termometrar

Termometrar som har en röd eller blå indikator vätska inte fylls med kvicksilver. De använder ett organiskt lösningsmedel som etanol eller toluen att indikera temperatur. Ett färgämne tillsätts att göra färglös vätska synliga . Det finns inga särskilda Saneringsmetoder för ett brutet lösningsmedel fyllt termometer , eftersom lösningsmedlet normalt avdunstar snabbt .

kvicksilverförgiftning

Flytande elementärt kvicksilver inte utgör en betydande risk för hälsan . Men om det blir förgasas , kan den orsaka kvicksilverförgiftning vid inandning . Kvicksilver kan bli förångas om du försöker suga upp ett spill . Kvicksilverförgiftning orsakar omedelbara effekter , inklusive en metallisk smak , luftvägssymtom som en allvarlig hosta och andningssvårigheter, och blödande tandkött . Kvicksilver ansamlas i miljön och utgör en betydande risk i vissa fiskarter .

sanering av kvicksilverspill

Medan elementärt flytande kvicksilver är inte särskilt farligt bör det samlas in och ges till en farligt avfall insamling eller återvinning centrum som accepterar kvicksilver . Skopa upp kvicksilver från ett utsläpp och placera den i en förseglad påse . Försiktigt plocka upp glassplitter med skyddshandskar och sedan tvätta med pappershanddukar fuktad med rengöringslösning. Använd aldrig en dammsugare för att plocka upp kvicksilver-det kan orsaka kvicksilver ska förångas och blir giftiga .

Previous:nothing Next:hur man blir en distributör av Health & Wellness produkter

Relaterade artiklar


 • kroppen hår tillväxt hos kvinnor
 • hur man får familjemedlemmar att acceptera det faktum att du är överviktig
 • hur man upptäcker förstorad prostata symtom
 • hur man kan bota fetma hos barn
 • biträdas levande samhällen kontra stöd - bostadshus
 • hur man får människor från en rullstol till bilen
 • magnesium och vitamin E för värmevallningar
 • hur kan man få easy going barn
 • hur man kommer åt din sjukdomshistoria
 • hur man kan hjälpa läsning problem för de med dyslexi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com