Tennessee State lagar om Medicaid täckning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-05
I Tennessee , går staten Medicaid-program vid namn TennCare . Staten fick en federal undantag för att köra sitt Medicaid -systemet som en demonstration. TennCare försöker visa att stater kan använda en managed care modell för Medicaid och spara tillräckligt med pengar för att utöka täckningen till grupper av människor som kanske inte normalt faller under Medicaid paraply . Målet är att göra detta utan att kompromissa med kvaliteten på vård som ges .

Managed Care

De som uppfyller kraven för TennCare har i allmänhet ett val att gå med någon "risk" managed care organisation (MCO) i deras region av staten. Dessa MCOs ge medicinsk och beteendemässiga tjänster. All vård samordnas av enrollee primära vårdgivaren vid den valda MCO. Dessutom recept förvaltas av ett apotek fördelar chef. Barn under 21 år får tandvård genom en dental fördelar chef. Inskrivna som behöver långtidsvård tjänster får de genom vårdhem (NFS). Det finns mellanliggande omsorg för personer med psykisk utvecklingsstörning (ramar för intern kontroll /MR). Vissa hem-och community-baserade tjänster finns också. Programmet kan komma att ändras, så se hur hemsidan för den senaste utvecklingen.

Program

State Department of Human Services (DHS) bestämmer vem som är berättigad till TennCare. Alla 95 län i delstaten har DHS kontor och adresser och telefonnummer finns på TennCare webbplats. Du kan ringa till kontoret och har en ansökan skickats till dig, förbi kontoret och plocka upp eller skriva ut en ansökan från datorn. Du kan även ansöka online . Om du väljer att fylla i ett papper ansökan, kan det postas , faxas eller lämnas på en DHS kontor . Hjälp finns för dem som har frågor eller behöver hjälp att fylla i formuläret .

Behörighet

TennCare är tillgänglig för någon stat bosatt person som uppfyller kraven för Medicaid -programmet . Många olika grupper av människor kan komma i fråga för Medicaid , och det finns olika inkomstgränser för olika grupper . Dessutom kan behörighet i vissa grupper baseras på hur mycket du äger , samt hur många individer i hushållet. Några av de grupper som kan komma i fråga för täckning omfatta barn under 21 år , gravida kvinnor, ensamstående föräldrar , familjer med minderåriga barn när en förälder arbetstimmar har styckats, människor som får extra säkerhet inkomster , kvinnor som behandlas för bröst-eller livmoderhalscancer , och människor på begränsad inkomst som bor på ett äldreboende .

Previous:nothing Next:vad är meningen med vite ?

Relaterade artiklar


 • bostadshus radonhalter
 • nackdelarna med svamp
 • hur man gör en sats mögel test
 • vad som orsakar hårväxt på mage ?
 • hur man arbetar med dina barn
 • överbelastning och snabb andning på ett barn
 • vaccinationer och spädbarn scheman skott
 • vad som orsakar ovanliga hairgrowth hos kvinnor?
 • tillfälliga och kroniska hypertoni
 • vad är HGH & råmjölk ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com