Vilka är riskerna med artificiella sötningsmedel i kosten drycker?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-03
dietdrycker är big business : Vikt-medvetna individer klunk ner dem med överge , i hopp om att släcka sin törst utan kalorier konsekvenser . Kunde dock denna metod att bjuda in andra fysiska problem i jakten på att hålla bort pounds . Möjliga faror lurar i de konstgjorda sötningsmedel som finns i kosten drycker, särskilt för frekventa konsumenter . Enligt grupper sprida riskerna med konstgjorda sötningsmedel , inte de flesta människor inte länka sina sjukdomar med konsumtion av dessa produkter , så sådana faror ofta som rapporterats .

Splenda

Enligt Marcelle Pick , en obstetrisk /gynekologisk sjuksköterska läkare , det konstgjorda sötningsmedlet Splenda kan vara osäkra . Finns i vissa lightläsk , har Splenda haft någon långsiktig mänsklig studier om dess effekter . Den chlorocarbon sukralos som finns i detta sötningsmedel kan utlösa migrän . Andra potentiella problem med Splenda inkluderar risken för diabetes, sömnstörningar och sexuella biverkningar . Ironiskt nog är viktökning också en potentiell biverkning . I Dr Janet Hull bok om Splenda nämner hon data avseende att artificiella sötningsmedel arbeta som aptitretande , så kroppen luras att vilja ha mer mat .

Aspartam

Aspartam , som ofta marknadsförs som NutraSweet , finns i många produkter, inklusive kost drycker . Aspartam stödgrupper för dem som drabbats av biverkningar startade år sedan . Välrenommerade faror omfatta fosterskador , diabetes , krampanfall , humörstörningar och hjärncancer . Mayo Clinic anger att personer med fenylketonuri (PKU ) , en genetisk sjukdom , inte ska konsumera aspartam .

Töm Näringsämnen och viktökning

Experter oeniga om riskerna med artificiella sötningsmedel i dietdrycker för genomsnittskonsumenten . Det finns dock enighet om att dietdrycker med konstgjorda sötningsmedel inte har näringsvärde . Enligt ABC News , en studie av mer än 18. 000 personer tyckte att friska vuxna som drack minst en diet dricka dagligen kan öka sin chans att viktökning . En annan studie utförd av Purdue University och åberopats av ABC News slutsatsen att det finns en fysiologisk koppling mellan söt smak och kalorier , som driver hetsätande . Det bästa råd är att inte FROSSA i dietdrycker.

Previous:nothing Next:typer av commodes

Relaterade artiklar


 • normalt blodtryck riktlinjer
 • fördelarna med genetisk rådgivning
 • Hur sluta röka (och tips)
 • Har Neti potten arbete ?
 • förteckning över örtteer för hemorrojder
 • vad man ska förvänta sig av en prostata tentamen
 • hur man skriver en framgångsrik brev dla överklagande
 • recept för ett friskt barn
 • natt skena för häl smärta
 • hur man rengör produkter för att ta bort mögel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com