Vilka tecken och symtom på smärta i nedre ryggen under graviditeten?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-03
Lägre ryggont är ett vanligt problem under graviditeten --- enligt American Graviditet Association, mellan 50 och 70 procent av alla gravida kvinnor upplever det. Det finns flera tecken, symptom och orsaker till graviditet ryggsmärtor och veta skillnaden mellan typiska smärta och något mer allvarligt är avgörande när du bär ett barn.

Smärta i ländryggen

smärta i ländryggen är inte enbart ses i gravida kvinnor, men andra människor, liksom. Kvinnor som har drabbats av smärta i ländryggen är innan större risk för smärta under graviditet . Denna typ av smärta har sitt ursprung runt basen av ryggraden , vid eller strax ovanför midjan . Det kan också sprida sig till benen .
Var försiktig med stående eller sittande under längre tid , eller göra tunga lyft --- dessa påfrestningar kan förvärra smärtan , och göra det värre under dagen .

Posterior bäckensmärta

Posterior bäckensmärta är ännu vanligare än smärta i ländryggen och påverkar skinkorna och låren . Den orsakas av fysisk aktivitet som promenader, lyft, sitta ner och stiga upp. Bockning höfterna, som när du sitter vid en dator och framåtlutad över tangentbordet, kan öka smärtan.

Tecken på hotande Pain

Ryggont kommer med varningsskyltar, av vilka många är helt enkelt finns i din eget beteende. Det är, uppföljning av hur du rör sova och sitta kan minska ryggsmärta innan den börjar. Höj dina fötter när du sitter och vila, och försöka att inte sova på rygg --- istället, sover på vänster sida med en kudde under knäna.
Försök att inte böja sig i midjan --- sätta sig på huk för att plocka upp föremål från golvet. Du kan också prova att bära en stödbälte eller speciella stag för att bistå med den extra vikt du bär på.

Allvarliga tecken

Ändå ryggont är vanligt och inte typiskt tecken på allvarliga komplikationer, kan det ibland vara en varningssignal . Ungefär 1 procent av kvinnor upplever ischias, ett tillstånd som du ska träffa en läkare. Om du har svår ben och ryggsmärta, med smärta som sträcker sig till foten med stickningar och domningar, kan du vara i riskzonen för ischias.
Dull ryggsmärtor kan tyda på tidig förlossning , och alla ryggsmärtor som sker med flytningar eller blödningar kan vara ett tecken på ett problem . Kontakta din läkare omedelbart om du upplever dessa symtom .

Previous:nothing Next:amning och bockhornsklöver

Relaterade artiklar


 • loratadin & graviditet
 • tecken och symtom på prostatit hos män
 • hur man kan få hjälp med att köpa ett handikapp fordon
 • Vilka regler och föreskrifter för FMLA i Pennsylvania ?
 • typer av piller som inte ska krossas
 • vikten av att hand sanitizer
 • digital mammografi vs analog mammografi
 • hur man får prisvärda linser PureVision kontakt
 • tecken och symtom när man är 26 veckor gravid
 • mobiltelefon huvudet smärta information
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com