barn och hundar med ADHD

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-03
Attention Deficit Hyperactivity Disorder, även känd som ADHD, är en vanlig psykisk sjukdom för både barn och hundar. Detta beteendeproblem är allmänt känd för att orsaka hyperaktivitet hos barn, och det kan komma som en överraskning att få veta att det kan förekomma i hörntänderna också. Det kan presentera med många andra symptom samt

Förekomst

ADHD är en beteendemässig sjukdom som orsakar hyperaktivitet och allmänna oförmåga att koncentrera sig. Enligt US Centers for Disease Control and Prevention , ungefär 3 till 7 procent av skolbarn lider av ADHD . Hos hundar är ADHD mycket mer sällsynt . På grund av hundar " allmänt hyperaktiva natur , de är svårare att diagnostisera och statistik inte finns tillgänglig .

barn med ADHD

Det finns många symptom som kan tyda på ADHD hos ett barn . Symtomen inkluderar oförmåga att fokusera på en uppgift , oförmåga att avsluta de flesta uppgifter , ständigt springer runt , aldrig tröttande , fidgeting hela tiden och svårigheter att lyssna och lyda . Det finns några andra typer av ADHD. Hyperaktiva Impulsiv ADHD är också identifieras av ett barns hyperaktivitet, men ett barn som har det kan inrikta sig på uppgifter och saker. I innattentive ADHD har barnet en dålig uppmärksam men har förmågan att fokusera, och inte har hyperaktivitet.

Hundar med ADHD

För hundar är ADHD svårare att sätta fingret på, eftersom hundar oftast visar hyper beteende och kan motstå fokusera deras uppmärksamhet. Vissa hundar kan ha ADHD som en följd av dålig motion och av att ständigt bli lämnad ensam. Hundar som lider av ADHD flytta ständigt runt även i sömnen, ofta bark, aldrig långsamt även med ordentlig daglig motion, överreagera på minimala stimuli och kan inte vara i ett område i mer än ett par minuter. De flesta veterinärer har tester för ADHD, vilket inkluderar administrera en stimulerande och övervaka din hunds kroppsliga reaktioner på den. Behandling

Barn

Att behandla ett barn med ADHD kan göras med hjälp av en läkare och eventuellt en terapeut eller rådgivare. Din läkare kommer vanligtvis förskriva en stimulerande medicinering, som Ritalin, för ditt barn att ta dagligen som kommer att hjälpa honom eller henne bättre fokus och lyssna. Behandling är effektiv med medicinering , eftersom det kan utrusta dig och ditt barn med den mentala verktyg och medvetenhet som krävs för att kontrollera ADHD .

behandling av hundar

Hos hundar är behandling av ADHD också gjort med medicinering men utan behandling . Läkemedel för hundar omfatta Ritalin och Adderall , som de vidtar dagligen för att hjälpa dem att hålla en studie ämnesomsättning och lugn . Istället för behandling , kan din veterinär ordinera att du ökar din hunds fysiska aktivitet , som att lägga ett extra för att promenader , spela fångst i en timme eller saker av detta slag .

Previous:nothing Next:Vilka tecken och symtom på smärta i nedre ryggen under graviditeten?

Relaterade artiklar


 • ureteric reflux hos barn
 • Vilka är användningsområdena för flytande silver ?
 • hur man passar en rektor krage
 • inomhuspool säkerhet & graviditet
 • hand om elever med astma i skolan
 • Vilka är biverkningarna av interceed ?
 • blod maskar hos människa
 • låg bröst känslighet problem
 • hjärtsvikt symptom hos barn
 • konstiga tecken och symtom på graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com