effekterna av hypotyreos på två till fyra -åringar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-10

Du behöver :
Clean linne
. Papperskorgen korg .
Trasor.
Hink med varmt vatten .
Desinfektionsmedel.
Organisera behållare för läkemedel .
Färska blommor (tillval ).
Dammsugare.

Om 1 av 4. 000 spädbarn lider av hypotyreos , ett tillstånd som klassificeras genom en under-aktiva sköldkörteln . En väl fungerande sköldkörteln är avgörande för god tillväxt , utveckling och allmänt välbefinnande . Det är viktigt att barnen följs upp för potentiella hypotyreos , som uppvisar en rad symtom . Detta tillstånd är behandlingsbara och kan bibehållas genom användning av läkemedel som ger patienten rätt sköldkörtelhormon , normalisera körtel funktion .

hud och hår

Ett litet barn som lider av hypotyreos ofta har tjocka, grova hår som kan växa låg på pannan . Barnets hud kan också vara torr , och visas gulsot ( gul ) och brokig kring hans armar och ben . Barnet kan klaga över att ha mycket kalla händer och fötter .

påsar

En betydelsefull effekt av hypotyreos är påsar i ansiktet och magen . Detta är ofta inte relaterade till födointag , som ett barn som lider av hypotyreos kan också ha en dålig aptit . Den svullnader förvärras ytterligare av ett symptom på hypotyreos , låg muskelspänning . Detta kan vara svårt att upptäcka på ett litet barn , men huden på en hypotyreos lidande är onormalt slapp eller diskett .

Peristent Förstoppning

Ett barn som lider hypotyreos ofta kroniskt förstoppad . Detta förstoppning får eller inte får svara på ökad fiberintag . Det är också ofta åtföljs av en uppblåst eller full känsla och en svullen mage .

känslomässiga effekter

Barn ofta uppvisar vresighet och bristande intresse. Dålig koncentration kan också följa med hypotyreos och kan ibland felaktigt diagnostiseras som Attention Deficit Disorder eller depression hos äldre barn .

Trötthet

Ett klassiskt symtom på hypotyreos är ofta slöhet och trötthet . Hypotyreos orsakar detta symptom eftersom villkoret innebär en långsammare än normala regleringen av kroppens funktion .

dålig tillväxt

En av varumärket symtom , och det mest besvärande för barn , är effekten hypotyreos har på tillväxten . Barn lider av detta villkor kan komma att växa långsammare än sina jämnåriga. Hjärnans utveckling kan också påverkas , så det är viktigt att spädbarn och småbarn regelbundet kontrolleras för eventuella problem med sköldkörteln .

Previous:nothing Next:den bästa multivitaminer för barn

Relaterade artiklar


 • magövningar & graviditet
 • omvårdnad efter neonatal död
 • läkemedel för effekter klimakteriet sida
 • det bästa vårdhem i Massachusetts
 • Hur kommer väte en människa?
 • hur du tar bort kolloidala järn från vatten
 • hur man rengör och desinficera babyleksaker
 • hur man kan bli av huvudvärk smärta
 • manliga testosteron fakta
 • hur man passar en rektor krage
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com