former av röntgen

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-04
Radiografi hänvisar i stort sett till en mängd av medicinsk , diagnostisk bildhantering tekniker, såsom röntgenstrålning , magnetisk resonanstomografi ( MRT ) och datortomografi (CT ). För det mesta , tar röntgen rum i sjukhusmiljö , läkare kontor eller laboratorier. Sådana förfaranden hjälpa läkare att generera en lämplig diagnos av vissa villkor genom att ge bilder av den inre strukturer i kroppen . Enligt Bureau of Labor Statistics ( BLS ) , måste de som utför röntgen har formell utbildning som omfattar strålskydd och människans anatomi .

X-Rays

En de mest kända avbildningstekniker , röntgenstrålar utgör också ett av de mest sysselsatta diagnostisk bildteknik . Förfarandet innebär att utsätta en del av kroppen att elektromagnetiska vågor eller strålning , enligt American Academy of ortopediska kirurger ( AAOS ) . Olika typer av interna strukturer , liksom strukturella abnormiteter absorbera strålning i olika takt . Till exempel tumörer absorberar mer strålning , vilket resulterar i en ljusare fläck på filmen , medan benfrakturer producera en mörkare område på grund av lägre strålning absorberas . De AAOS rapporterar också att flera röntgenbilder kan utföras för att ge flera vinklar på angeläget område och kan kräva användning av färger eller bariumsulfat .

Magnetic Resonance Imaging

Till skillnad från många av de bilddiagnostiska tekniker Kräver magnetisk resonanstomografi (MRT ) ingen strålning användning för att producera bilder . De flesta MRI maskiner hamnar i sluten kategori , vilket innebär att patienten vilar på ett bord inne i ett rör under förfarandet. MR- genererar ett starkt magnetfält , enligt AAOS . Maskinen skickar sedan radiovågor på kroppen eller en del av kroppen, vilket gör att vävnader i kroppen att vibrera . Maskinen kan registrera och överföra denna information. En dator översätter informationen från maskinen till en detaljerad , högupplöst bild . Förfarandet kan hjälpa vid diagnos av en mängd olika problem, alltifrån ligament eller brosk skador på höft problem .

datortomografi

datortomografi eller CT-scanning är en mer sofistikerad och detaljerad version av en röntgenbild . Som med en MRI , måste patienten ligga platt på ett bord . Till skillnad från en MRI , flyttar bordet fram och åter genom en mycket kort tunnel . Tunneln innehåller ett röntgenrör och en röntgendetektor som roterar runt patientens kropp , enligt RadiologyInfo . Maskinen utsätter kroppen för strålning , som med en vanlig röntgen , men informationen går in i en dator som kan översätta informationen i detaljerade bilder . CT-scanning hjälpa till att diagnostisera cancer , trauma ( t. ex. hjärnskador ) och problem med hjärt-kärlsystemet .

Previous:nothing Next:Vilka är riskerna med artificiella sötningsmedel i kosten drycker?

Relaterade artiklar


 • hur bysten bebisen vikt
 • förbandslåda innehåll checklista
 • Vilka är fördelarna med att vara nykter ?
 • om klimakteriet bröstsmärta
 • hur man gör hälsosamma måltider kul för barnen
 • naturligt substitut för digoxin
 • tecken och symtom på brytning med utomkvedshavandeskap
 • SITTBAD recept för hemorrojder
 • Vad orsakar diarré & magbesvär ?
 • Digitalt jämfört med akustiska stetoskop
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com