tecken och symtom på sura uppstötningar hos nyfödda

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-04
Sura uppstötningar kan orsaka någon förälder till en nyfödd att oroa sig. Under sura uppstötningar, kommer en del av innehållet i den nyföddes magen tillbaka upp i matstrupen, ibland till den grad det nyfödda barnet kommer att kräkas en del av sin måltid. Enligt Mayo Clinic, kan sura uppstötningar hos nyfödda fortsätta tills barnet är 12 till 18 månader gammal, men det finns vissa tecken och symtom att villkoret är tillräckligt allvarlig för en läkare måste ingripa.

Spitting Upp

Nyfödda som har sura uppstötningar tenderar att spotta upp mer än nyfödda som inte gör det. Den spottande sker upp efter den nyfödde har utfodrats, och det kan vara mycket vanliga. De spottar upp problemet kan utvecklas till den punkt det nyfödda barnet har projektil kräkningar, under vilken mjölk skjuter ut ur barnets mun med kraft. När spotta upp fortskrider till denna punkt, bör du ta det nyfödda barnet till en läkare, enligt Mayo Clinic.

Matningsproblem

Sura uppstötningar kan orsaka problem med ett nyfött matning. Nyfödda med sura uppstötningar ofta äter inte lika mycket som nyfödda barn som inte har sura uppstötningar. Detta minskad aptit blir ett problem när barnet slutar gå upp i vikt . Vissa nyfödda med sura uppstötningar kommer komma till en punkt kommer de att vägra matning . Återigen , enligt Mayo Clinic , om ditt nyfödda barn slutar gå upp i vikt eller vägrar att äta , är det dags att träffa en läkare . Ett annat tecken barnet behöver vidtas för att en läkare är om barnet upphör henne gråta medan man äter , om hon hålls huvudet .

andra allvarliga symtom

Titta på hur många blöjor det nyfödda går genom på en dag . Om antalet har minskat från normala , får sura uppstötningar vara den skyldige . Nyfödda med sura uppstötningar kan också ha lägre energi nivåer till följd av minskad aptit . Sura uppstötningar kan även orsaka en nyfödd att få andningsbesvär, kronisk diarré eller feber . En annan allvarlig tecken på sura uppstötningar i en nyfödd är blod att utvisas i barnets avföring . Om det nyfödda barnet uppvisar några av dessa symtom , kontakta läkare omedelbart.

Previous:nothing Next:hur man tar emot rådgivning för narkotikabruk efter ditt barn har tagits bort

Relaterade artiklar


 • hur man reda på hur mycket klor är i vatten på flaska
 • hur man diskutera oro tidiga tecken på demens
 • metall och plast förvaring
 • Hur konvertera miles träningscykel till steg
 • Hur kan jag hjälpa mina sju år gamla ner i vikt?
 • användningar av ett stetoskop
 • hur man får regelbundna menstruationer
 • Varför är tonårsgraviditeter förebyggande program viktigt ?
 • barnets utveckling och autism
 • molekylär kloning definition
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com