är själv garvare säkert att använda under graviditeten?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-08-24
Self-garvare , som är tillgängliga över disk eller på kommersiella spray-tanning bås , kan anses vara av kvinnor som vill sola huden under graviditeten. Eftersom UV- exponering under graviditet kan leda till kloasma , eller mörka fläckar i ansiktet , kan själv garvare vara det bästa alternativet för brons hud

Du behöver : .
Rengör sängkläder
Papperskorgen korg .
Trasor.
Hink med varmt vatten .
Desinfektionsmedel.
Organisera behållare för läkemedel .
Färska blommor (tillval ).
Dammsugare.

Funktion

Self- garvare finns som krämer, geléer , sprayer och cellplast och tillämpas på huden för att göra det mörkare. De är ett alternativ till solarier eller naturliga ultraviolett ray exponering .

Ingredienser

Den aktiva ingrediensen i egen garvare är dihydroxyacetone ( DHA ) , som kommer från växter exempelvis beta och sockerrör . De flesta over-the-counter Self-Tanning produkter innehåller cirka 3 till 5 procent DHA .

Säkerhet

Enligt American Graviditet Association, själv garvare anses säkra för användning under graviditet . Organisationen av Teratologiska informationsspecialister anges att det inte finns någon publicerad information som tyder på användningen av själv-garvare under graviditeten orsakar fosterskador .

Spekulationer

Det beräknas att 0,5 procent av DHA i egen garvare tränger in i huden och absorberas i blodet, enligt organisationen av Teratologiska informationsspecialister. Det finns för närvarande ingen information om huruvida det är möjligt att passera moderkakan och in i barnets cirkulation.

Varning

Gravida kvinnor som funderar på en med ett kommersiellt Self-Tanning monter skulle begära skyddsåtgärder för att täcka ögonen, mun och näsa för att förhindra inhalation av kemiska spray. DHA är begränsad av FDA för att externa program bara, vilket kan vara svårt under en spray tan ansökan.

Previous:nothing Next:täppta bihålor & hjärtsjukdom

Relaterade artiklar


 • hur man kan främja hälsosamt långt som åldrande
 • hur man läka akne snabbt och naturligt
 • effekterna av långsiktiga värmevallningar på kvinnor
 • differentialdiagnos för pediatrisk urinvägsinfektion
 • Fakta om sen abort
 • skunk spray effekter på människan
 • tecken och symtom på framåt utomkvedshavandeskap
 • typer av syre tillsynsmyndigheter
 • hur man handskas med graviditet och förstoppning
 • skelettscintigrafi vs MR
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com