känslomässiga övergrepp hos äldre

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-08-25
Äldste offer är oftast fysiskt eller mentalt svaga . De är oförmögna att försvara sig och är ofta oförmögna eller ovilliga att rapportera missbruk . Missbruk kan ta många former , med känslomässiga övergrepp är den mest svåra att identifiera på grund av brist på fysiska bevis . Det finns många möjliga orsaker till övergrepp mot äldre . Oavsett den exakta orsaken , äldre personer ger ett lätt mål för den ilska och frustration av vårdgivare

Du behöver : .
Clean sängkläder
Papperskorgen korg .
Trasor.
Hink med varmt vatten .
Desinfektionsmedel.
Organisera behållare för läkemedel .
Färska blommor (tillval ).
Dammsugare.

Elder Abuse

övergrepp mot äldre kan vara fysisk eller känslomässig karaktär och omfattar försummelse , ekonomiska exploatering och sexuellt utnyttjande . Övergrepp mot äldre är inte begränsad till underavdelningar av befolkningen . Personer från alla ekonomiska , etniska och social status bakgrunder kan bli offer för övergrepp . Missbruket är oftast begås av anställda på vårdinrättningar , privata vårdgivare och familjemedlemmar som har som uppgift att hålla utkik efter deras äldre släkting .

Förekomst

Enligt HelpGuide. org , tiotusentals äldre människor är offer för övergrepp i USA . I USA är över en halv miljon rapporter om övergrepp mot äldre inlämnas varje år . Många fler fall rapporteras aldrig . Många äldre rapportera missbruk men ignoreras. Familjemedlemmar kan tro att missbruk är ett påhitt av den äldre fantasi eller ett symtom på psykisk försämring . I andra fall är vårdgivaren kunna förklara situationen på ett sätt som inte utgör något missbruk .

psykisk misshandel

Precis övergrepp mot äldre i allmänhet , känslomässiga övergrepp mot äldre kan ta många former . Känslomässiga övergrepp är varje handling som orsakar känslomässig smärta och /eller ångest . Muntliga former av känslomässiga övergrepp omfattar skrek åt eller utfärda hot mot offret , ständigt skyller på offret , eller förödmjukande , hotfullt eller förlöjliga offret . Icke-verbala former av känslomässiga övergrepp inkluderar isolera offret , ignorera den skadelidande eller hans behov . eller andra åtgärder som orsakar känslor av skräck eller rädsla

Orsaker

En av de främsta orsakerna till övergrepp mot äldre är stress på den del av vårdgivaren . Vårdgivare , på anläggningar och i hemmet , kan känna sig överväldigad av uppgiften att ta hand om de äldre individen . De kan stöta på svårigheter i andra delar av deras liv eller lider av depression eller drog-eller alkoholmissbruk .

Våld i hemmet är en vanlig orsak till övergrepp mot äldre . Den amerikanska administrationen on Aging rapporter som makarna är ofta boven i missbruk . Chansen för missbruk är stor även om vuxna barn bor i den äldre personens hem . Ännu en orsak är den personliga egenskaperna hos den skadelidande eller hennes sjukdom . Äldste som uppvisar störande beteenden , vägra att samarbeta eller som har stora behov är mer benägna att provocera fysiskt eller psykiskt våld från sina vårdgivare .

Varningsskyltar

HelpGuide. org räknas flera varningsskyltar av missbruk . Dessa tecken inkluderar förändringar i den äldre personens beteende eller personlighet , tecken på stress eller täta argumentera mellan vårdgivaren och missbruk offret . Särskilda tecken på känslomässiga övergrepp inkluderar demens som beteenden, som att gunga , mumlande eller suga på tummen . En annan varningssignal är hotfullt eller kränkande beteende som är bevittnat av någon annan .

Försummelse är en form av känslomässiga övergrepp , eftersom det orsakar psykiska och känslomässiga nöd . Tecken på försummelse inkluderar uttorkning , undernäring eller ovanliga viktminskning , osäkra eller ohälsosamma förhållanden levande , ovårdade utseende eller är unbathed , liggsår , obehandlade medicinska tillstånd , och lämnar den äldre personen utan uppsikt på offentliga platser.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på parasiter hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • hur man köper kondomer för sex
 • holistisk medicin kontra traditionell medicin
 • hur man sköter om en näsblödning
 • hur man bränner 20 pounds snabbt
 • vad är den normala östrogen nivå hos kvinnor ?
 • triglyceridnivåer hos barn
 • pediatriska ependymoma
 • hur man sållar ut fluor från kranvatten
 • hur man introducerar fast föda i din barnets kost
 • Kan jag ta vicoden på morgonen & darvocet på natten ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com