kolposkopi riktlinjer och rutiner

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-08-22
Kolposkopi hjälper skärm patienter för livmoderhalscancer med en mycket högre noggrannhet än den normala cellprov, som kan ge falskt positiva resultat upp till 80 procent av tiden, enligt en ståndpunkt av American Academy of Family Physicians (AAFP). Läkare utföra colposcopies bygger på erkända indikationer för användningen, och de måste genomgå omfattande utbildning medan förhoppningsvis deltar i en pågående översyn och lärprocess

Beskrivning

Mayo Clinic beskriver en kolposkopi som en medicinsk åtgärd för att kontrollera om sjukdomar i cervix och vagina. Om en patient är Pap smear har visat möjligt problem, kan läkaren rekommendera detta mer ingående förfarande. Läkaren använder en spekulum att öppna slidan och iakttar de livmoderhalsen genom ett upplyst förstoringsglas enhet som kallas colposcope. Läkaren tillämpar sedan en svag lösning av ättiksyra till patientens könsorgan , då ser vävnad genom ett grönt filter för att kontrollera onormala utseende celler enligt AAFP . Om han ser möjliga avvikelser , kan han ta bort små prover för ytterligare tester .

Indikationer

Tillsammans med dubbelkontroll ett onormalt cellprov , det AAFP fastställs att normal skäl för att utföra en kolposkopi omfattar onormal som ser genital vävnader eller cervix , eventuella våldtäkt eller övergrepp mot barn, förhöjd livmoderhalscancer risk , eller checkup efter cancerbehandling.

Träning och utbildning

AAFP diskuterar sitt pedagogiska metoder för kolposkopi och andra förfaranden i sitt ställningstagande . I samarbete med American College of obstetriker och gynekologer har Akademin skapat och genomfört en rad riktlinjer för att hjälpa sjukhuspersonalen styrelseledamöter och boende bedriver sin utbildning . Den kolposkopi Kursen omfattar ett brett utbud av material från etablerade husläkare . Akademien uppmanar också sjukhusen använda proctoring , eller utvärdering av en inbördes anställd , för att säkerställa läkare kompetens .

Tillgänglighet

AAFP anser att om antalet husläkare erbjuda kolposkopi ökar , kan andelen av fallen av livmoderhalscancer släppa så människor får lättare åstadkomma tillgång till förebyggande tentor och tidig upptäckt . Telecolposcopy tillåter nu patienter i avlägsna områden för att få colposcopies av video . Som beskrivits i ett bidrag förslag till National Cancer Institute , tar en läkare högupplöst digitala bilder i livmoderhalsen och sedan skickar dem i ett colposcopist om översyn. Detta förfarande ser nu att användas som ett kriminaltekniskt verktyg i sexuella övergrepp fall i Williamson County, Texas enligt en artikel i Austin American-Statesman .

Överväganden

Medan AAFP och Mayo Clinic säger båda att en läkare mycket väl kan beställa en kolposkopi direkt på bevis för ett cellprov , citeras Medical News Today en rad studier från British Medical Journal ifrågasätter effektiviteten av denna politik . Dessa studier , som tillsammans benämns Trial of Management, borderline och andra lågvärdiga Onormal Utstryk hävdade att hitta någon fördel med omedelbar kolposkopi över normal övervakning över tiden , antingen medicinskt eller i termer av kostnadseffektivitet.

Previous:nothing Next:vad är en fastande gastrin blodprov ?

Relaterade artiklar


 • Hur man känner igen om du har njursten
 • Hur berätta om humant tillväxthormon kosttillskott kan hjälpa dig
 • diagnostiska vs screening koloskopi
 • kompletterande graviditet försäkring i Missouri
 • hur man kan stoppa tredje skador rökning
 • sköldkörteln viktminskning kompletterar
 • hur man undviker opålitliga medicinsk information på webben
 • vad saker upptäcks vid en koloskopiundersökning ?
 • hur man handskas med dubbel diagnos av TB & alkoholism
 • Definitionen av täckning lucka i sjukförsäkringen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com