saknas IgG-antikropp i spädbarn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-08-24
Immunsystemet består av olika typer av celler för att hjälpa kroppen slåss av sjukdom . En typ av celler , B-lymfocyter , producera antikroppar , små proteiner som fäster vid och inaktivera invaderande organismer . Antikroppar finns i 5 klasser ( immunoglobuliner ) : G , A, M , E , och D. immunglobulin G ( IgG ) är antikroppar i kroppen som kvarstår på lång sikt och skydda mot återkommande infektioner långt efter den första exponeringen . Barn födda utan IgG inför många svårigheter med infektioner utan rätt behandling .

Du behöver :
Clean linne
. Papperskorgen korg .
Trasor.
Hink med varmt vatten .
Desinfektionsmedel.
Organisera behållare för läkemedel .
Färska blommor (tillval ).
Dammsugare.

immunglobulin G

immunglobulin G är närvarande i alla kroppsvätskor och vävnader i människokroppen. Liksom de andra antikroppar , IgG -antikroppar fäster sig till organismer . Detta taggar organismerna för destruktion och /eller hindrar dem från att fungera . Det finns fyra subklasser av IgG- , och ett underskott i något av de underklasser gör opportunistiska infektioner, särskilt bakteriella infektioner .

Symtom

Barnet föds med IgG -antikroppar brist kommer att visas normalt , utan fysiologiska defekter märkbar . Eftersom barnet är utsatt för virus och bakterier , kommer barnet att utveckla återkommande infektioner som öroninflammationer , lunginflammation, infektioner i övre luftvägarna , bihåleinflammation och halsinfektioner . Hos personer med normalt immunförsvar , leder till exponering för dessa organismer som orsakar dessa infektioner till livslång immunitet från en annan infektion .

Diagnos

Eftersom det finns andra immunsystemet problem som kan orsaka liknande infektioner , hälso-och sjukvården leverantör kommer att göra en serie laboratorietester för att fastställa vad immunbrist som orsakar dessa infektioner . Dessa tester inkluderar en blodstatus att räkna antalet vita blodkroppar . Dessutom kommer ett serum proteinelektrofores berätta leverantören om IgG , ett protein , är brist hos barnet . Andra tester , som genetiska test , är mindre vanliga , men kan vara till hjälp för att avgöra om IgG bristen är förvärvade eller ärftliga , eller en kombination av båda .

Behandling

På grund av återkommande infektioner kan antibiotika vara föreskrivna för att behandla och förebygga bakterieinfektioner. Vissa barn med mer uttalade brister IgG -antikroppar kan behandlas med IgG substitutionsbehandling . Beroende på orsaken till bristen, kan vissa barn växer ifrån deras behov av antibiotika eller IgG substitutionsterapi . Så fortsatte samråd med vårdgivare rekommenderas för barn med IgG -brist

Prognos

Prognosen av ett barn som saknar IgG -antikroppar beror till stor del på två faktorer : orsaken till bristen och följsamhet till behandlingen . Om orsaken är reversibel eller på något sätt behandlingsbar , kommer barnet att inte kräva livslång behandling. Om orsaken är permanent , kommer den fortsatta användningen av antibiotika och andra behandlingar har väntat biverkningar . Trots biverkningarna av behandlingen är att föredra jämfört med effekterna av återkommande infektioner på lungorna och andra organ i barnets växande kropp .

Previous:nothing Next:amoxicillin av gingivit hos barn

Relaterade artiklar


 • som uppfann vatten filter?
 • hur man hanterar genitala storlek frågor
 • faser av cellandning
 • barnmorskor nödsituation färdigheter
 • motståndskraft mot potträning
 • hur man kan öka sperma
 • hur spara mer pengar på receptbelagda läkemedel
 • Effekten av gasläckor på små barn
 • normalt blodtryck riktlinjer
 • fysisk och kognitiv utveckling av småbarnsfostran
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com