sandlåda sand säkerhetsfrågor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-08-26
Tots spelar lyckligt i en sandlåda är ett bekant barndom bild . Barn älskar fortfarande sandlådor , men många föräldrar har börjat oroa sig för kvaliteten på sanden . De oroar sig för att utsätta deras barn för en hälsorisk , särskilt kristallin kvarts. Detta gäller särskilt i Kalifornien , eftersom Proposition 65 kräver att cancerframkallande ämnen i produkter för försäljning märkas .

typer av faror

Många typer av sand innehåller kristallin kvarts, en av de vanligaste mineralerna på jorden. De invalidiserande, oåterkallelig och ibland dödlig sjukdom av silikos är kontrakterade när damm och fina partiklar av kristallin kvarts andats in i lungorna, där de är fångade i vävnaden och bo i många år. Kisel är inte farliga, men Kalifornien är en varningsskylt, eftersom det har visat sig vara cancerframkallande på vissa villkor. Det faktum att många spelar sanden tillgängliga för försäljning idag är inte natursand men härrör från bryts kvarts stenar är en av de viktigaste föräldrarnas oro. En annan typ av fara kan göra sandlådan ohälsosam, och det är förorening av sand av djur som katter eller angrepp av insekter eller spindlar.

Andra yttranden

Vissa mödrar som är forskare tror oron kristallin är uppblåst. En forskare mamma säger att det är de små partiklarna andas in under en period av flera år som är problemet. Hon tror att andelen av inandningsbara partiklar i någon påse med sand är osannolikt att finnas anledning till oro. En annan mamma som är en organisk kemist föreslog att en förälder orolig kvartsdamm bör lägger sanden i ett grunt badkar och täck den med vatten. Den fina silt och damm kommer flyter upp och kan hällas av innan sanden torkas och placeras i en sandlåda (se referens 2) .

Child's Play

Små barn är lägre till marken och närmare sanden , och sanden är närmare deras ansikten . Deras lungor är fortfarande under utveckling. Korrekt användning och skötsel av en genomtänkt sandlådan är viktigt . Det borde ha en åtsittande lock som hålls stängd när den inte används . Den bör ha en bra dräneringssystem så att sanden inte blir alltför blöt och bli en grogrund för skadliga organismer eller myggor . En vuxen bör inspektera sanden genom att kratta det innan småbarn in, och en vuxen bör vara närvarande under speltid .

Rekommendationer

barnens hälsa Environmental Coalition ( CHEC ) , en organisation baserad i Kalifornien , har utfärdat några tips om sandlådan spela ( se referens 1 ) . Leta efter flod eller strand sand , fann vanligen på landskap och trädgård butiker . Finkornig sand får säljas som # 30 grus sand , men CHEC inte gillar någon fin sand som får ge bort lätt förtäring dammpartiklar . Vissa föräldrar använder grövre sand som inte har mycket damm eller använda en annan fyllning , t. ex. ärter grus . Var beredd : Det är inte heller lika roligt för barnen . Oavsett sand används, bör det bytas minst en gång under spela säsongen . Vissa företag är specialiserade på säker sandlåda sand garanterat att lindra föräldrars oro ( se Referenser 3 och 4 ) .

Previous:nothing Next:vikten av idrott i högstadiet

Relaterade artiklar


 • syra och bas balansen i kroppen
 • äldre missbruk och Munchausen ’s sjukdom
 • normalt blodtryck utbud för tonåringar
 • icke-kirurgisk behandling för att krympa en tumör fibroid
 • hur man kan förebygga bristningar alla naturligt
 • biverkningar av en skorpion sting
 • tecken och symtom på graviditet medan du tar preventivmedel
 • hur man kan bota tobaksberoende
 • moccasin fot sjukdom
 • diet för ett barn på sex månader
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com