hur man rengör patientens rum

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-10-22
Ingenting är mer deprimerande än släpar sig igenom en labyrint av medicinsk utrustning, gamla tidningar , halvt uppäten mat , döda blommor och andra organiskt material som tycks stapla upp i sjukrummet . Lösa detta problem ger stora belöningar som ett rent rum förbättrar patientens sprit och gör livet lättare för vårdgivaren . få kontroll över röran i sjukrummet gör att hantera sjukdom mer hanterbara för alla

Du behöver : .
Clean linne
Papperskorgen korg .
Trasor.
Hink med varmt vatten .
Desinfektionsmedel.
Organisera behållare för läkemedel.
Färska blommor (tillval).
Dammsugare.


1.
Skydda dig själv och patienten genom att bära handskar och ett förkläde. Om patienten har försämrat immunförsvar, överväga att använda en ansiktsmask. Om det finns en möjlighet att det finns gamla barr ljuga om i rummet, ta bort dessa först. Ta bort allt som innehåller kroppsliga sekret. Om det finns förorenade medicintekniska produkter, till exempel en sugaren eller en nebulisatorn, ta bort dessa från rummet så att de riktigt kan rengöras och steriliseras.
2.
Placera alla skräp i papperskorgen korgen. Många sängliggande patienter slut upp omgiven av sopor. Plastemballage för medicinska produkter, gammal mat, daterat tidningar och liknande samlas vid sängkanten med alarmerande hastighet. Bli av med detta skräp minst två gånger om dagen för att förhindra att det byggs upp från att bli alltför överväldigande.
3.
Ta bort skräp från rummet. Detta är särskilt viktigt om patienten är ett barn eftersom besökare ofta sätta leksaker och andra gåvor som ansamlas i sjukrummet. Ta sådana poster ut på särskilt mellanrum så de kommer att behålla sitt nyhetsvärde. Håll en mild ton gentemot äldre patienter, som ofta motstå avlägsnande av skräp. Försäkra dem om att deras skatter inte åka bort för gott. Diskretion i att ta bort skräp eftersom vissa artiklar kan ha viktiga känslomässiga värde.
4.
Sätt rena sängkläder på sängen. Flytta patienten till en stol, om möjligt, för att underlätta strippa sängen och omvandlingen det. Om patienten är för sjuk för att flytta från sängen, rulla patienten till höger sida av sängen så att nedre blad kan frigöras från madrassen och flyttade så långt åt höger som möjligt. Rulla patienten tillbaka till vänster sida (över ark) och ta bort den nedre blad helt och hållet. Se till att patienten omfattar vid varje tillfälle och att denna process inte förolämpa sin blygsamhet. Ta bort det översta bladet och ersätta med ett blankt. Införa en ny filt och ta bort den gamla.
5.
Skrubba ytan av sängbord, sängstommar och andra nonporous ytor med varmt vatten och desinfektionsmedel. Damm i trä möbler i rummet. Var försiktig med vätskor som kan ha spillts på möblerna. Skura golv med varmt vatten och desinfektionsmedel. Om golvet är mattor , vakuum snabbt eftersom dammsugare ljud är irriterande .
6 .
Töm papperskorgen. Rengör papperskorgen korg med desinfektionsmedel . Line papperskorgen korg med en ny väska
7
ordna nya blommor och lägga dem på en plats där de lätt kan ses av patienten . detta tillför något nytt i rummet som kommer att göra att patienten känner väl omhändertagna. Om patienten är ett barn , nu är det dags att införa en ny bok eller leksak .

tips och varningar


 • 1903, hemkunskap lärare CF Picton-Cadson skrev att personen städning i sjukrummet "ska vara fasta, taktfull och snäll, särskilt med barn, påhittiga och snabba, behärskad, ljusa och trevliga, men inser allvaret och faran av sjukdomen. Hon måste vara ren och snyggt i person, lugn i sätt, men aldrig smygande, och hon bör inte hålla oroande patienten med frågor om hur han mår, och inte heller bör hon ständigt skakar sina kuddar. "Picton-Cadson ord fortsätta att vara goda råd.


 • Previous:nothing Next:sandlåda sand säkerhetsfrågor

  Relaterade artiklar


 • Hur man naturligtvis bli av loppor från ditt barns hår
 • hur man reda på hur mycket klor är i vatten på flaska
 • asbestsanering program
 • prenatal vitaminer för klimakteriet
 • proteas tekniker
 • hur man väger brösten
 • prostataförstoring alternativ behandling
 • listan över viktiga fettsyror som finns i bröstmjölk
 • fördelarna och nackdelarna med ett endoskop
 • Hur du tar vitaminer för män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com