rekommenderade aktiviteter för äldre

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-10-24
Att bli gammal betyder inte växer inaktiv . Det finns oändliga möjligheter för äldre att njuta av livet och lyckas med nya och spännande aktiviteter att hålla sinnet , kropp och själ levande och utvecklas . Efter en viss ålder kan vissa personer känna att ha en passion för hobby , med hjälp av ny teknik för kreativitet och att tillhöra en viss intressegrupper är en sak av det förflutna . Men många möjligheter finns för äldre att leva ett roligt , aktivt liv .

äldrecenter

Mest varje samhälle , från små städer till stora städer , erbjuda senior center . Dessa centra kommer i allmänhet erbjuder många organiserade gruppaktiviteter inklusive social dans , konst och hantverk , studiebesök och motionspass . Vissa aktiviteter kan ta ut en liten avgift om de flesta funktioner är gratis och instrueras av lokala frivilliga . Senior center erbjuder också möjlighet att träffa nya människor och skapa nya vänskapsband med andra människor i samma ålder med samma intressen .

För Pet Lover

Lokala djurhem erbjuder stora möjligheter för äldre djurälskare . Många djurhem är short-handed och behöver hjälp med den växande befolkningen i herrelösa , misshandlade och oönskade djur de rädda . Volontärarbete i ett djurhem hjälp att placera övergivna djur , förbättra djurens liv och håller seniorer aktiva . Dessutom kan äldre försökspersoner hamna anta egna följeslagare som kommer att ge dem timmar av underhållning och aktiviteter varje dag .

Internet

Forskning visar att användning av Internet är ett sunt sätt för seniorer att hålla sinnet aktivt och förebygga depression. Internet är ett utmärkt verktyg för att hålla kontakten med avlägsna familjemedlemmar och vänner via e-post och sociala nätverkssajter. Socialt nätverkande webbplatser som Facebook, Myspace och Twitter erbjuda många möjligheter för seniorer att träffa nya människor, spela roliga och spännande spel för fritid och chatta i realtid. Internet erbjuder seniorer mer än bara ett kommunikationsmedel, det kan också vara en stor källa till lärande för att främja self-efficacy och självförtroende. Kurser finns på många av de ledande och bibliotek för att hjälpa äldre personer lära sig att använda en dator för grundläggande användning av Internet och kommunikation. Om inga klasser finns i en senior: s område, kan de ha en möjlighet att be vänner och familjemedlemmar att lära dem hur man använder datorn och ansluta till Internet.

Previous:nothing Next:Hälsa och fitness program för barn

Relaterade artiklar


 • metall och plast förvaring
 • effekten av digoxin på ett ofött barn
 • hur man undviker sjukdomar under influensasäsongen
 • skyltar & botemedel mot bandmask hos katt och människa
 • träningstips för stressade mammor
 • hjärnans utveckling av en 6- veckors gamla baby
 • ojämna bröst tillväxt
 • hur man kan förbättra fysisk undersökning resultat
 • Medicaid vårdgivare förmåner
 • hur man lär sig om äldreomsorgen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com