roll i skelettmuskulaturen i blodglukos förordning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-10-25
Glukos används som främsta form av energi i kroppen . Glukos kurser genom blod så att det kan levereras vid behov . Skelettmuskulatur spelar en stor roll i regleringen av blodsockret under träningen. Utövandet skapar ett stort inflöde av glukos från blodet in i muskelcellerna av insulin . Enligt American Diabetes Association (ADA ) , personer med typ 2- diabetes inte svarar på insulin eller inte producerar tillräckligt

Användning av glukos för energi

Blodsocker är riktad till musklerna där insulin transporterar in i muskelcellen skall delas upp för att producera energi .

förordning av blodglukos genom träning

Motion är ett effektivt sätt att reglera blodsockret . Jack Youngren , VD på Endotext. com identifierar tre sätt att skelettmuskulaturen kontraktion reglerar blodsockernivån. Dessa metoder är ökad glukos transport i en muskel , ökade kortfristiga insulinkänslighet och ökade på lång sikt insulinkänslighet.

Aerob träning

De flesta studier som utförts på blodsockret reglering i skelettmuskler titta på aerob träning . De stora energibehov av aerob träning har identifierats av Youngren ha en stor påverkan på blodsockret, energianvändning och priser fetma . ADA identifierar fetma som en betydande riskfaktor för typ 2 diabetes .

motstånd motion

motstånd motion också kan vara ett effektivt medel för glukos reglering . Fenicchia , et al . konstaterat att regelbunden, långvarig styrketräning hjälpte kontrollera blodglukosnivån hos kvinnliga patienter med typ 2-diabetes .

Motion och diabetes

Övning som en form av blodglukos förordningen är en rekommenderad aktivitet för dem med diabetes . Zhengzhen Wang , i en studie av personer med nedsatt glukos förordningen , fann aerob träning för att öka insulinkänsligheten och var behjälplig för typ 2 diabetiker .

Previous:nothing Next:Vilka tecken och symtom på bältros under graviditeten?

Relaterade artiklar


 • rengöring med ånga mattor & graviditet
 • hur man kan minska ditt barns risk för pediatriska fetma
 • neti pot tips
 • icke- oral preventivmetoder
 • kopplingar mellan Zantac och prostatacancer
 • Kvinnor och alkoholmissbruk
 • nackdelarna med svamp
 • tecken och symtom på engagemang i graviditet
 • högspänningsledning linjer och potentiella hälsorisker
 • hur man inte gå upp i vikt efter äktenskapet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com