typer av benen i skelettet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-10-23
skelettet av den mänskliga kroppen innehåller 206 ben , varav hälften är i händer och fötter . Ben är typiskt klassificeras i fyra huvudkategorier : långa ben , korta ben , platta ben och oregelbundna ben . Det finns flera andra kategorier som ibland används också .

långa ben

Långa ben är större på längden än på bredden och är ganska böjd för styrka . De är tunna , ihåliga och ljus. Långa ben har en hård utsida av kompakt ben och ett mjukt inre ben yta som innehåller benmärg . Båda ändar är täckta i brosk att hjälpa till med stötdämpning . Dessa ben fungerar som hävstänger och spelar en central roll i alla typer av rörelser . Några exempel lårbenet , skenben, vadben , överarmsbenet, armbågsbenet och radie .

Kort Bones

Korta ben är relativt samma längd som de är i bredd och är kubformade . Utsidan av en kort ben består av ett tunt lager av kompakt ben . Insidan av ett kort ben innehåller mest svampiga ben . Den fotleder och ben handled är två exempel . Knäskålen anses också vara ett kort benet .

platta ben

platta ben har en tunn form och struktur och ben som ger mekaniskt skydd . De platta ben är starka , men elastisk , vilket ger möjlighet till rörelse som att andas . De skyddar organ i kroppen och fastsättning av muskler . Platta ben har främre och bakre ytor består av kompakt ben för att ge styrka och skydd dessa ben behovet av att skydda organ . De största beloppen av röda blodkroppar bildas i platta ben . Några exempel revbenen , kraniets ben , och skulderbladen.

Oregelbunden Bones

något ben som inte passar in i ovanstående kategorier anses vara en oregelbunden ben . De varierar i storlek , form och funktioner yta . Några exempel är ben av ryggkotorna och några ben i skallen inklusive ansiktsben .

Sesamoid Ben och sutural Bones

Sesamoid ben är ben som kunde utvecklas i några senor där det finns extra mycket friktion , spänning , eller stress . Knäskålen är en gemensam plats där en sesamoid ben kan utvecklas . Sutural ben är mycket små ben i sutural lederna i skallbenen . Mängden sutural ben på människor varierar från person .

Previous:nothing Next:medellängd och vikt för tonåringar

Relaterade artiklar


 • hem alkohol detox regim
 • övergrepp mot äldre skyltar & symtom
 • hur man arbetar med dina barn
 • tecken och symptom på en graviditet
 • hur man får sängen öm behandling
 • testosteronbehandling för kvinnor
 • öra veck & hjärtsjukdom
 • Hur man vet om ett hem byrå inte tar hand om blinda människor
 • hälsofrågor med minne skum madrasser
 • vad är anaerob & kondition?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com