Hur vet jag när mitt barn behöver en stelkrampsspruta ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-04-29
Den tetanusvaccin rutinmässigt ges till barn som en del av det rekommenderade vaccinationsschemat fastställs av Centers for Disease Control . Ge ditt barn detta vaccin skyddar honom mot en eventuell stelkramp infektion efter en skada där ett djupt sår är närvarande . Det är också viktigt att veta symtom på stelkramp och när du ska ringa din läkare

vaccinationsprogram

CDC rekommenderar att barnet kombinationen immunisering DTaP . Detta skott skyddar mot difteri , kikhosta och stelkramp . University of Maryland Medical Center ( UMMC ) säger att en två-i-ett vaccin , DT , skyddar mot difteri och stelkramp , och kan också ges till barn 7 och yngre . Ett annat alternativ för vuxna och barn äldre än 7 är det Td vaccin som även skyddar mot stelkramp och difteri . Men UMMC säger att difteri dos är något annorlunda än den som finns i DT vaccinet . Om ditt barn har haft en negativ reaktion på DTaP vaccinet i det förflutna , diskutera dessa andra alternativ med din läkare.

Som en del av de rutinmässiga vaccination, rekommenderar CDC att du ger ditt barn den DTaP skott på 2, 4 och 6 månader med en fjärde skott i åldern 15 och 18 månader . CDC säger att den fjärde dosen kan ges så tidigt som tolv månader , så länge minst sex månader har gått sedan han hade tredje dosen . Din barn bör ha en booster DTaP skott i åldrarna 4 och 6 också.

Om du följer en alternativ vaccinationsprogram , fråga din läkare när barnet bör ha stelkrampsspruta.

Symtom

Även barn får tetanusimmunisering som en del av CDC : s rekommenderade vaccination, bör du känna till symtom på en tetanus infektion . Enligt Dr William Sears och hans fru Martha , författare till " The Baby Book ", är stelkramp som orsakas av toxiner från bakterier i ett förorenat , djupt sår . Generellt symptom tre till 21 dagar efter exponering och inkluderar muskelkramper --- särskilt i käken --- och konvulsioner .
Även om ditt barn har fått den rekommenderade mängden av stelkramp vacciner , ring din läkare omedelbart om ditt barn visar något av dessa symtom efter att han eller hon har upplevt ett djupt sår .

Behandling

Sears noterar att den medicinska behandlingen för tetanus hos barn är stelkramp , sjukhusvistelse och antibiotika . För att förhindra stelkramp , rengöra sår med antiseptisk . Sears säger , är dock att stelkramp ganska ovanligt .

Previous:nothing Next:hur man kan jämföra bentätheten

Relaterade artiklar


 • hur man väljer äldre övningar
 • progesteron kräm för behandling av cystor på äggstockarna
 • hur man åldras framgångsrikt
 • Hur vet jag när mitt barn behöver en stelkrampsspruta ?
 • hur man börja gå för ditt liv
 • östrogenets roll i myom
 • hur man tar hand om ett barn med många allergier
 • hur man kan jämföra bentätheten
 • hur du förlora din vikt med acai bär
 • hur man använder kontakter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com